דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
בורקס תרד וגבינות
בורקס תרד וגבינות
בורקס תרד וגבינות
שילוב נפלא של טעמים במילוי

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 201 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הבורקסים)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לבשל את התרד במשך כ- 3 דקות, לסנן, לקרר ולסחוט.
  • 2 לערבב היטב את כל מצרכי המילוי ולהניח בצד.
  • 3 ללוש את כל מצרכי הבצק עד לקבלת בצק נעים ולהניח בצד כחצי שעה.
  • 4 לחלק את הבצק ל- 16 כדורים (אפשר להקפיא את הכדורים וכל פעם להוציא מהמקפיא כמה שרוצים), ולתת מנוחה של כחצי שעה.
  • 5 לרדד כל כדור על שיש מקומח לגודל של פיתה, ולתת מנוחה של כ- 15 דקות.
  • 6 לקחת את הפיתה ולפתוח בעזרת הידיים (כמו בצק חצ`פורי) לעלה דק, להניח על השיש ולטפטף שמן מעל הבצק הדק.
  • 7 בקצה הפיתה לשים מתערובת המילוי, לגלגל את הבצק לצורת נחש, לסובב ולעשות איזו צורה שרוצים.
  • 8 להניח נייר אפייה על התבנית, להניח את הבורקסים, לפזר שומשום ולטפטף שמן מעל. לאפות בחום של 180 מעלות למשך כ- 35 דקות.
  • 9 בתיאבון חיוך
עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מרינה צ`אנורוב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)427213
חלבונים (גרם)18.86 9.38
פחמימות (גרם)4724
מתוכן סוכרים (גרם)0.8 0.4
שומנים (גרם)18.33 9.11
מתוכם שומן רווי (גרם)4.37 2.17
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)64.43 32.03
נתרן (מ"ג)901.34448.15
סיבים תזונתיים (גרם)0.88 0.44
מים (גרם)71.5835.59
ויטמין A (מק"ג)190.1594.54
ויטמין B (מ"ג)0.750.37
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.160.08
ויטמין B3 (מ"ג)0.160.08
ויטמין B5 (מ"ג)0.250.13
ויטמין B6 (מ"ג)0.090.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)47.9323.83
ויטמין B12 (מק"ג)0.40.2
ויטמין C (מ"ג)2.761.37
ויטמין D (מק"ג)0.260.13
ויטמין E (מ"ג)0.740.37
ויטמין K (מק"ג)139.1569.19
סידן (מ"ג)293.63145.99
ברזל (מ"ג)1.290.64
מגנזיום (מ"ג)33.4316.62
זרחן (מ"ג)85.2542.38
אבץ (מ"ג)0.740.37
אשלגן (מ"ג)172.2485.64
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.370.18
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.080.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.250.13
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.290.64
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.140.57

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1% 21.5% 22.1% 55.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.28 (0.28 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.