דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
רעיון נפלא להגשת פתיתים

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 195 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לבשל את הפתיתים במים רותחים עם מלח לפי הוראות היצרן.
  • 2 לסנן את הפתיתים, להוסיף מעט שמן ולערבב.
  • 3 לחמם את השמן במחבת רחבה ביחד עם המרווה, השום והתימין.
  • 4 להוסיף את הבצל הסגול ופלפל הצ`ילי, להמשיך לטגן מעט, להוסיף את גרגירי החומוס והפתיתים המבושלים, להמשיך לטגן כ- 3 דקות נוספות.
  • 5 להוסיף את שאר המצרכים ולבשל עוד כ- 2 דקות.
  • 7 להסיר את הפתיתים מהאש, להוסיף את הכוסברה ולהגיש.
  • 8 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את עלי המרווה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של יפה ימין

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)493253
חלבונים (גרם)15.75 8.09
פחמימות (גרם)8242
מתוכן סוכרים (גרם)1.36 0.7
שומנים (גרם)10.32 5.3
מתוכם שומן רווי (גרם)1.5 0.77
נתרן (מ"ג)771.69396.42
סיבים תזונתיים (גרם)6.79 3.49
מים (גרם)31.2816.07
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)13.176.77
ויטמין B (מ"ג)0.390.2
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.170.09
ויטמין B5 (מ"ג)0.070.04
ויטמין B6 (מ"ג)0.090.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)7.623.92
ויטמין C (מ"ג)9.434.84
ויטמין E (מ"ג)0.140.07
ויטמין K (מק"ג)11.195.75
סידן (מ"ג)15.738.08
ברזל (מ"ג)0.630.33
מגנזיום (מ"ג)7.163.68
זרחן (מ"ג)16.878.67
אבץ (מ"ג)0.140.07
אשלגן (מ"ג)100.9851.87
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.050.03
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.040.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.9% 9% 13.7% 71.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.