דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת מיץ תפוזים בחושה
עוגת מיץ תפוזים בחושה
עוגת מיץ תפוזים בחושה
אחת מעוגות התפוזים הטעימות שתכינו

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 74 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לשבור לקערה את הביצים, להוסיף את הסוכר ולטרוף מעט עם מטרפה ידנית. להוסיף את השמן, מיץ התפוזים וגרידת התפוז, לערבב, להוסיף את הקמח ואבקת האפייה, ולערבל עוד מעט.
  • 2 לשמן היטב את תבנית האפייה (ראו "ציוד נדרש"), להעביר את תערובת העוגה לתבנית ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך כ- 40 דקות או עד שהעוגה מוכנה.
  • 3 לערבב היטב את כל מצרכי הסירופ, לחמם במיקרוגל למשך כדקה וחצי ולערבב היטב שוב.
  • 4 מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור למזוג את סירופ התפוזים על העוגה, לקרר, לפדר באבקת סוכר ולעטוף היטב. מתקבלת עוגת מיץ תפוזים בחושה פשוט טעימה!
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
הצלחתה של העוגה תלויה אם תשתמשו במיץ תפוזים טרי בלבד.

ציוד נדרש: תבנית עגולה 24 ס"מ/תבנית קוגלהוף (עם החור) או 2 תבניות אינגליש קייק. כוס חד פעמית לשתייה קרה (כוס מדידה 200 מ"ל).

שיטת ההכנה כוללת גם חימום במיקרוגל.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות חני קונאשוילי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)205277
חלבונים (גרם)3.33 4.5
פחמימות (גרם)2534
מתוכן סוכרים (גרם)12.73 17.21
שומנים (גרם)10.12 13.69
מתוכם שומן רווי (גרם)1.06 1.43
מתוכם שומן טראנס (גרם)00.01
כולסטרול (מ"ג)47.43 64.15
נתרן (מ"ג)103.49139.97
סיבים תזונתיים (גרם)0.07 0.1
מים (גרם)31.6942.86
ויטמין A (מק"ג)20.9428.32
ויטמין B (מ"ג)1.92.56
ויטמין B1 (מ"ג)0.10.14
ויטמין B2 (מ"ג)0.170.23
ויטמין B3 (מ"ג)1.261.71
ויטמין B5 (מ"ג)0.210.29
ויטמין B6 (מ"ג)0.150.2
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)7.119.62
ויטמין B12 (מק"ג)0.110.15
ויטמין C (מ"ג)4.135.58
ויטמין D (מק"ג)0.260.35
ויטמין E (מ"ג)0.140.19
ויטמין K (מק"ג)0.040.05
סידן (מ"ג)8.0610.9
ברזל (מ"ג)0.250.34
מגנזיום (מ"ג)2.343.16
זרחן (מ"ג)26.3135.58
אבץ (מ"ג)0.170.23
אשלגן (מ"ג)29.0239.24
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.240.33
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.20.27
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.470.63
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.440.59

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.2% 26% 8.6% 65.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.35 (0.35 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.