דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סיר קציצות דגים ברוטב שכל אחד יאהב

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 304 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • הכנת קציצות הדגים:
  • 1 מערבבים בקערה את כל מרכיבי קציצות הדגים (מלבד השמן לטיגון, תיבול לפי הטעם).
  • 2 יוצרים מהתערובת קציצות דג בגודל בינוני.
  • 3 מחממים את המחבת עם השמן לטיגון וצורבים קלות את הקציצות כ- 3 דקות מכל צד. אם לא רוצים לטגן את הקציצות - ממשיכים במתכון כרגיל.
  • הכנת הרוטב והתבשיל:
  • 1 מחממים את השמן בסיר סוטאז` רחב ומטגנים את הבצל והשום למשך כ- 2-3 דקות.
  • 2 מוסיפים את העגבניות, הפלפלים, הכוסברה, רסק העגבניות ולבסוף את כל התבלינים.
  • 3 מוסיפים את המים הרותחים (במידת הצורך מוסיפים כחצי כוס מים נוספת).
  • 4 מנמיכים את האש ומבשלים את הרוטב למשך כ- 7 דקות.
  • 5 מוסיפים את קציצות הדגים (המטוגנות או הלא מטוגנות) לרוטב ומבשלים הכל כ- 15-20 דקות. מגישים תבשיל קציצות נסיכת הנילוס טעים ומפנק!
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: סיר סוטאז` רחב.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות דיאנה סדיקוב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)375123
חלבונים (גרם)22.45 7.37
פחמימות (גרם)196
מתוכן סוכרים (גרם)3.69 1.21
שומנים (גרם)23.51 7.72
מתוכם שומן רווי (גרם)2.13 0.7
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)118.28 38.85
נתרן (מ"ג)1,066350.25
סיבים תזונתיים (גרם)2.48 0.82
מים (גרם)222.6173.12
ליקופן (מ"ג)1.490.49
ויטמין A (מק"ג)119.1839.15
ויטמין B (מ"ג)4.221.39
ויטמין B1 (מ"ג)0.150.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.220.07
ויטמין B3 (מ"ג)2.290.75
ויטמין B5 (מ"ג)1.050.34
ויטמין B6 (מ"ג)0.480.16
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)30.8810.14
ויטמין B12 (מק"ג)1.660.54
ויטמין C (מ"ג)46.0615.13
ויטמין D (מק"ג)0.20.07
ויטמין E (מ"ג)7.72.53
ויטמין K (מק"ג)36.9112.12
סידן (מ"ג)126.7141.62
ברזל (מ"ג)2.460.81
מגנזיום (מ"ג)49.1116.13
זרחן (מ"ג)260.8985.7
אבץ (מ"ג)1.580.52
אשלגן (מ"ג)608.25199.8
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.770.25
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.380.13
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.570.19
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.470.15

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.7% 34.9% 33.3% 28.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.57 (0.6 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?