דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
בולונז טבעוני לארוחת הצהריים

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 403 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 להפשיר את הבשר הטחון הטבעוני לפני השימוש (לפחות כ- 2-3 שעות).
  • 2 להכין את הספגטי לפי הוראות היצרן (אפשר כל צורה שאוהבים).
  • 3 בזמן שהספגטי מתבשל: לחתוך את הבצל ל- 3 חתיכות ולפרוס כל חלק לפרוסות דקות. לטגן עם מעט שמן בסיר קטן/בינוני (אפשר גם בלי שמן) עד להזהבה קלה. להוסיף את השום ולהמשיך לטגן כדקה-שתיים. בינתיים לקלף את הגזר ממש את כולו עם קולפן, ואת הפרוסות הדקיקות להוסיף לסיר ולטגן כ- 2 דקות יחד עם הבצל והשום.
  • 4 להוסיף את הבשר הטחון הטבעוני ולערבב היטב עד להפרדה של ה"בשר הטחון". לקלף את העגבניות הבשלות, לחתוך לקוביות קטנות מאוד ולהוסיף לסיר. לערבב היטב ולבשל יחד כ- 5 דקות על אש נמוכה עד בינונית (לערבב מדי דקה/שתיים).
  • 5 להוסיף את רסק העגבניות המרוכז ולערבב. בשלב הזה להוסיף את המים הרותחים, לבשל על אש גבוהה ולהמתין כחצי דקה-דקה עד לביעבוע של המים. להוסיף את התבלינים, לערבב ולבשל יחד הכל על אש נמוכה עוד כ- 5 דקות. בסיום הבישול להוסיף את שמן הזית, לערבב ולהגיש בולונז טבעוני מושלם שכולם יאהבו!
  • 6 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

- פרסומת -

המתכון באדיבות יסמין באדר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)495123
חלבונים (גרם)21.31 5.29
פחמימות (גרם)7118
מתוכן סוכרים (גרם)5.28 1.31
שומנים (גרם)14.24 3.53
מתוכם שומן רווי (גרם)3.27 0.81
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.310.08
נתרן (מ"ג)1,417351.45
סיבים תזונתיים (גרם)8.64 2.14
מים (גרם)241.0359.78
ליקופן (מ"ג)7.471.85
ויטמין A (מק"ג)190.9847.37
ויטמין B (מ"ג)1.550.39
ויטמין B1 (מ"ג)0.080.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.980.24
ויטמין B5 (מ"ג)0.180.04
ויטמין B6 (מ"ג)0.240.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)18.144.5
ויטמין B12 (מק"ג)1.530.38
ויטמין C (מ"ג)21.255.27
ויטמין E (מ"ג)1.30.32
ויטמין K (מק"ג)12.573.12
סידן (מ"ג)43.9110.89
ברזל (מ"ג)5.491.36
מגנזיום (מ"ג)82.9320.57
זרחן (מ"ג)270.667.12
אבץ (מ"ג)3.140.78
אשלגן (מ"ג)366.0790.8
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.150.04
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.130.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.030.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.5% 12.4% 18.5% 61.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
סלט עלים מרענן

סלט עלים מרענן

שקשוקה

שקשוקה

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

פילה הייק מטוגן בבירה

פילה הייק מטוגן בבירה

לביבות טונה קלות ומהירות

לביבות טונה קלות ומהירות

עוף סיני בשום ודבש

עוף סיני בשום ודבש

כרוב: סוגים ויתרונות

כרוב: סוגים ויתרונות

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה
תוכן שיווקי

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה

169 ₪