דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ארוחת צהריים קטוגנית מושלמת

מצרכים למתכון

3 מנות/יחידות, 608 גרם למנה\יחידה (2-4 מנות (תלוי בגודל המנה))

  • הבולונז
  • בשר בקר טחון - 1 ק"ג
    הכי טעים מיקס של צלעות וצוואר
  • שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    או 2 כפות חמאה
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    קצוץ
  • מלח גס - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    גרוס
  • פפריקה - כף שטוחה
    מעושנת
  • פפריקה - כפית שטוחה
    חריפה
  • רסק עגבניות -  כפות - סה"כ (108 גרם)
    2-3 כפות
  • מים - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
  • יין אדום - כוסית (30 מ"ל)
    שלוק אחד
  • שום קונפי - כף אחת
  • רצועות הכרוב
  • כרוב - רבע יחידה בינונית (384.75 גרם)
    חתוך לרצועות דקות
  • שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    או כף גדושה של חמאה
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לחמם במחבת על להבה בינונית את שמן הזית, להוסיף את הבצל הקצוץ ולאדות במשך כ- 5 דקות. להוסיף את הבשר הטחון והשום קונפי, לפורר את הבשר בעזרת כף עץ ולהמשיך לטגן לצלייה אחידה. להוסיף את התבלינים ולטגן כ- 3 דקות.
  • 2 להוסיף את רסק העגבניות, המים והיין האדום, ולבשל תוך כדי ערבוב כ- 15 דקות עד שהבשר מעלה ניחוח מגרה. להנמיך את האש ולבשל ללא מכסה כ- 15-20 דקות נוספות לצמצום הנוזלים. לכסות את המחבה ולבשל עוד כ- 30 דקות.
  • 3 לפרוס את הכרוב לרצועות דקות ולטגן בשמן הזית למשך כמה דקות עד להזהבה וריכוך קל בלבד של הכרוב.
  • 4 האיחוד המרגש: להעביר את רצועות הכרוב המטוגנות לקערה וליצוק מעליהן מרוטב הבולונז הקטוגני.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
טעים בהגשה עם גבינת פרמזן/מוצרלה מגורדת ועירית טרייה וקצוצה.

הערך התזונתי לא כולל את השום קונפי. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות טל מאירי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)1,005165
חלבונים (גרם)80.1 13.17
פחמימות (גרם)214
מתוכן סוכרים (גרם)5.92 0.97
שומנים (גרם)64.77 10.65
מתוכם שומן רווי (גרם)22.8 3.75
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.070.01
כולסטרול (מ"ג)260 42.76
נתרן (מ"ג)1,239203.7
סיבים תזונתיים (גרם)4.23 0.7
מים (גרם)402.166.13
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)84.2913.86
ויטמין B (מ"ג)22.513.7
ויטמין B1 (מ"ג)0.260.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.70.11
ויטמין B3 (מ"ג)17.652.9
ויטמין B5 (מ"ג)2.370.39
ויטמין B6 (מ"ג)1.430.24
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)81.3713.38
ויטמין B12 (מק"ג)7.91.3
ויטמין C (מ"ג)59.639.81
ויטמין E (מ"ג)2.520.41
ויטמין K (מק"ג)152.6125.1
סידן (מ"ג)202.8333.36
ברזל (מ"ג)9.171.51
מגנזיום (מ"ג)98.2816.17
זרחן (מ"ג)716.8117.89
אבץ (מ"ג)19.823.26
אשלגן (מ"ג)1,434235.92
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.310.05
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.050.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.270.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.080.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.060.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.5% 38% 47% 12.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.64 (0.67 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.