דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת דבש מושלמת בציפוי שקדים
עוגת דבש מושלמת בציפוי שקדים
עוגת דבש מפנקת במיוחד

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 103 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בקערה עם מטרפה ידנית או במיקסר מערבבים את הביצים, הדבש, תמצית הוניל, הסוכר, השמן, הקינמון והסודה לשתייה למשך כדקה עד לקבלת תערובת אחידה ואוורירית.
  • 2 בקערה נפרדת מנפים את הקמח ומערבבים יחד עם אבקת האפייה, להוסיף לתערובת ולערבב עד לאיחוד.
  • 3 להוסיף בהדרגה את כוס התה הפושר ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 4 למזוג את תערובת העוגה אל תבנית קוגלהוף משומנת או לשתי תבניות אינגליש קייק, ולהכניס לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 40-45 דקות.
  • 5 בקערית לערבב את הדבש והמים הרותחים ולהבריש מעל העוגה. לפזר מעל את השקדים הלבנים הפרוסים, להחזיר לתנור לעוד כ- 5 דקות, להוציא ולהניח לעוגה להצטנן מעט לפני שמוציאים מהתבנית.
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית קוגלהוף או שתי תבניות אינגליש קייק.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות ליאת שפיצר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)328318
חלבונים (גרם)4.85 4.7
פחמימות (גרם)4947
מתוכן סוכרים (גרם)30 29.09
שומנים (גרם)13.34 12.94
מתוכם שומן רווי (גרם)1.3 1.26
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)47.43 45.99
נתרן (מ"ג)223.03216.28
סיבים תזונתיים (גרם)0.58 0.56
מים (גרם)15.6515.18
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)20.4619.84
ויטמין B (מ"ג)0.370.36
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.07
ויטמין B3 (מ"ג)0.050.05
ויטמין B5 (מ"ג)0.210.21
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)6.536.33
ויטמין B12 (מק"ג)0.110.11
ויטמין C (מ"ג)0.140.14
ויטמין D (מק"ג)0.260.25
ויטמין E (מ"ג)0.140.14
ויטמין K (מק"ג)0.160.15
סידן (מ"ג)58.6156.83
ברזל (מ"ג)0.430.42
מגנזיום (מ"ג)2.582.5
זרחן (מ"ג)88.5485.86
אבץ (מ"ג)0.220.22
אשלגן (מ"ג)33.4332.42
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.240.24
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.20.19
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.470.45
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.440.42

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.9% 19.8% 7.2% 72.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.25 (0.25 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.