דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מלבה פודינג כבר טעמתם?

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 107 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מחממים מראש את התנור לחום של 180 מעלות.
  • 2 בתוך קערה מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה והמלח.
  • 3 בקערה נוספת מקציפים את החמאה והסוכר החום הכהה, מוסיפים את הביצים בהדרגה ומאחדים, מוסיפים את הריבה וחומץ התפוחים, ומאחדים שוב.
  • 4 מוסיפים את היבשים, מערבבים קלות לאיחוד, מוסיפים את החלב, מאחדים, מעבירים לתבנית אפייה מלבנית ואופים בתנור החם למשך כ- 35 דקות (תלוי בסוג התנור).
  • 5 לאחר שהעוגה יוצאת מהתנור, מביאים לרתיחה בסיר את כל מרכיבי הרוטב, מקררים מעט, מוזגים מעל העוגה ונותנים לה לספוח את כל הרוטב ולהצטנן. לאחר הצינון מקשטים את העוגה עם קצפת או איך שאוהבים, או מגישים עם גלידה. מתקבלת עוגת מלבה פודינג טעימה ומפנקת!
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית אפייה מלבנית מתאימה (25x35 ס"מ).

קמח עוגות מומלץ יותר מכיוון שהוא יותר אוורירי (אך ניתן עם קמח לבן רגיל).

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של דיאנה!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)253236
חלבונים (גרם)3.84 3.58
פחמימות (גרם)4038
מתוכן סוכרים (גרם)23.09 21.51
שומנים (גרם)8.67 8.08
מתוכם שומן רווי (גרם)5.21 4.85
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.380.36
כולסטרול (מ"ג)62.9 58.61
נתרן (מ"ג)235.9219.83
סיבים תזונתיים (גרם)0.05 0.04
מים (גרם)19.7218.37
ויטמין A (מק"ג)17.416.21
ויטמין B (מ"ג)0.40.37
ויטמין B1 (מ"ג)0.070.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.090.08
ויטמין B3 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B5 (מ"ג)0.180.17
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)5.244.89
ויטמין B12 (מק"ג)0.10.09
ויטמין C (מ"ג)0.90.84
ויטמין D (מק"ג)0.220.21
ויטמין E (מ"ג)0.110.11
ויטמין K (מק"ג)0.030.03
סידן (מ"ג)105.2398.06
ברזל (מ"ג)0.780.73
מגנזיום (מ"ג)2.792.6
זרחן (מ"ג)98.2891.59
אבץ (מ"ג)0.150.14
אשלגן (מ"ג)31.8629.69
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.210.19
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.170.16
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.40.37
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.370.35

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 16.4% 7.3% 76.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.2 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.