דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לחמניות אצבע רכות ואווריריות
לחמניות אצבע רכות ואווריריות
הלחמניות הכי טעימות לבית הספר

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 103 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלחמניות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 ללוש במיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי הבצק (את המלח להוסיף לקראת הסוף, את המים למזוג בהדרגה ולפי הצורך) למשך כ- 8 דקות עד לקבלת בצק נעים ונוח לעבודה.
  • 2 להתפיח את הבצק בקערה משומנת למשך כשעה או עד להכפלת הנפח.
  • 3 לאחר ההתפחה לחלק לכדורי בצק במשקל של כ- 90 גרם לכדור, לפתוח עם המערוך, לגלגל לצורת לחמנייה, להניח בתבנית עם נייר אפייה ולהתפיח בפעם השנייה למשך כחצי שעה (כ- 12 לחמניות בתבנית במרווחים קטנים, זה בסדר שהלחמניות נדבקות מעט אחת לשנייה).
  • 4 לחמם מראש את התנור לחום של 170 מעלות.
  • 5 למרוח את הלחמניות בביצים הטרופות ולפזר מעל את השומשום.
  • 6 לאפות את הלחמניות בתנור החם למשך כחצי שעה או עד שהן שחומות, זהובות ויפות. מתקבלות לחמניות אצבע רכות שהילדים הכי אוהבים לבית הספר!
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מיקסר עם וו לישה.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של ליטל!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)283276
חלבונים (גרם)7.08 6.89
פחמימות (גרם)4342
מתוכן סוכרים (גרם)4.65 4.53
שומנים (גרם)8.86 8.63
מתוכם שומן רווי (גרם)0.96 0.93
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)25.3 24.62
נתרן (מ"ג)346.24336.98
סיבים תזונתיים (גרם)0.85 0.83
מים (גרם)35.1534.21
ויטמין A (מק"ג)10.8810.59
ויטמין B (מ"ג)0.510.5
ויטמין B1 (מ"ג)0.220.22
ויטמין B2 (מ"ג)0.160.16
ויטמין B3 (מ"ג)0.010
ויטמין B5 (מ"ג)0.10.1
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)23.222.58
ויטמין B12 (מק"ג)0.060.06
ויטמין C (מ"ג)32.92
ויטמין D (מק"ג)0.140.14
ויטמין E (מ"ג)0.070.07
ויטמין K (מק"ג)0.020.02
סידן (מ"ג)48.0646.77
ברזל (מ"ג)1.571.53
מגנזיום (מ"ג)1.121.09
זרחן (מ"ג)60.9659.33
אבץ (מ"ג)0.090.09
אשלגן (מ"ג)9.549.29
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)10.98
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.110.1
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.091.06
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.230.23

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.4% 14.7% 11.8% 72.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.18 (0.18 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.