דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פרוסות דקות וטעימות במיוחד

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 181 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל))

  • תפוח אדמה - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (507 גרם)
    פרוסים דק
  • בטטה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (626 גרם)
    פרוסות דק
  • שמן זית - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
    איכותי
  • תימין - 2 גבעולים - סה"כ (2 גרם)
    טרי
  • מלח - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    גרוס גס
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
  • 2 פורסים דק את תפוחי האדמה והבטטות ומניחים בתבנית על נייר אפייה.
  • 3 מזלפים את שמן זית שיכסה את כל תפוחי האדמה והבטטות באופן אחיד, ומפזרים את התימין הטרי, המלח והפלפל השחור.
  • 4 מכסים את התבנית בנייר אפייה ומעליו נייר כסף, ואופים בתנור שחומם מראש למשך כחצי שעה או עד להתרככות (ב- 5 הדקות האחרונות יש לאפות ללא הכיסוי להזהבה).
  • 4 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של ליטל!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)278154
חלבונים (גרם)2.68 1.48
פחמימות (גרם)3218
מתוכן סוכרים (גרם)6.37 3.52
שומנים (גרם)15.98 8.84
מתוכם שומן רווי (גרם)2.45 1.36
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.090.05
נתרן (מ"ג)526.17291.16
סיבים תזונתיים (גרם)3.4 1.88
מים (גרם)126.4970
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)704.5389.84
ויטמין B (מ"ג)2.991.65
ויטמין B1 (מ"ג)0.130.07
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.03
ויטמין B3 (מ"ג)1.50.83
ויטמין B5 (מ"ג)0.920.51
ויטמין B6 (מ"ג)0.370.2
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)12.036.66
ויטמין C (מ"ג)21.2111.73
ויטמין E (מ"ג)0.870.48
ויטמין K (מק"ג)2.331.29
סידן (מ"ג)29.8616.52
ברזל (מ"ג)0.990.55
מגנזיום (מ"ג)34.9519.34
זרחן (מ"ג)65.3836.18
אבץ (מ"ג)0.40.22
אשלגן (מ"ג)492.52272.54
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.090.05
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.080.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.3% 29.8% 5% 58.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.47 (0.52 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.