דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת גבינה אפויה ללא סדקים
עוגת גבינה אפויה ללא סדקים
עוגת גבינה אפויה ללא סדקים
עוגת הגבינה הכי טעימה שתכינו

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 127 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • כמה הכנות מראש:
  • 1 מוציאים את הגבינות והשמנת החמוצה מהמקרר כשעה לפני ההכנה, שמים אותן בתוך מסננת מעל קערה להגרת הנוזלים.
  • 2 משמנים היטב בחמאה סיר ג`חנון בתחתית ובדפנות בעזרת מזלג.
  • 3 גוזרים נייר אפייה לתחתית ודפנות הסיר בהתאם לגודל של הסיר (אני השתמשתי בקוטר 20 ס"מ). שמים נייר אפייה בתחתית ובדפנות (ראו בסרטון באינסטגרם) ומניחים בצד.
  • 4 מניחים תבנית עמוקה בתחתית התנור וממלאים במים חמים כחצי מגובה התבנית. מחממים את התנור מראש לחום של 200 מעלות חום עליון-תחתון (חום סטטי).
  • מתחילים:
  • 1 טורפים היטב בקערה גדולה באמצעות מטרפה את כל מרכיבי תערובת החלמונים והגבינות עד לאיחוד המרכיבים, ומניחים בצד.
  • 2 מקציפים את החלבונים בקערת המיקסר עם בלון הקצפה על מהירות גבוהה. מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.
  • 3 מעבירים את קצף החלבונים אל בלילת העוגה ב- 3 פעימות רק עד לאיחוד התערובות (לא לערבב יותר מדי). מעבירים את הבלילה אל תבנית העוגה ודופקים כמה דפיקות להוצאת בועות האוויר.
  • 4 מכניסים את העוגה לתנור למדף השני מלמטה, סמוכה לתחתית עם המים חמים (מומלץ להניח רשת ולא תבנית אפייה). אופים במשך כ- 15 דקות בחום של 200 מעלות, ולאחר מכן פותחים את דלת התנור להוצאת אדים (פעולה זו היא שמונעת סדקים במהלך האפייה).
  • 5 מנמיכים את הטמפרטורה לחום של 160 מעלות ואופים עוד כשעה ו- 45 דקות. שימו לב: גם בשלב הזה פותחים את דלת התנור בכל 15 דקות (!) להוצאת האדים וסוגרים בחזרה (כדאי מאוד להצטייד בטיימר לשם כך כדי שלא תשכחו).
  • 6 לאחר האפייה מוציאים את העוגה מיד מהתנור ומקררים לחלוטין בטמפרטורת החדר (כ- 4 שעות). לאחר מכן, מכסים במכסה ומכניסים למקרר למשך לילה להתייצבות.
  • 7 למחרת מחלצים את העוגה מהתבנית, מקשטים בקצפת עם תותים, דובדבנים, אוכמניות, פטל או מה שאתם אוהבים. אגב, עוגת הגבינה תצנח מעט לגובה הנוכחי לאחר האפייה - אין סיבה לחשוש. זהו - מתקבלת עוגת גבינה אפויה ללא סדקים!
  • 8 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: סיר ג`חנון בקוטר 20 ס"מ.

הערך התזונתי לא כולל את הקצפת והדובדבנים מעל העוגה. מרגרינה/מחמאה היא פחות נוזלית מחמאה ולכן יותר מומלצת לשימון התבנית.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של מיכה!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)245193
חלבונים (גרם)8.75 6.9
פחמימות (גרם)3124
מתוכן סוכרים (גרם)20.03 15.81
שומנים (גרם)9.63 7.6
מתוכם שומן רווי (גרם)5.08 4.01
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.40.32
כולסטרול (מ"ג)104.85 82.76
נתרן (מ"ג)250.46197.7
סיבים תזונתיים (גרם)0.05 0.04
מים (גרם)17.313.65
ויטמין A (מק"ג)3023.68
ויטמין B (מ"ג)0.480.38
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.120.09
ויטמין B3 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.260.21
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.02
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)13.8310.91
ויטמין B12 (מק"ג)0.170.13
ויטמין C (מ"ג)0.260.21
ויטמין D (מק"ג)0.430.34
ויטמין E (מ"ג)0.20.16
ויטמין K (מק"ג)0.060.04
סידן (מ"ג)83.4765.89
ברזל (מ"ג)0.380.3
מגנזיום (מ"ג)2.151.7
זרחן (מ"ג)37.6229.7
אבץ (מ"ג)0.190.15
אשלגן (מ"ג)33.0226.07
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.330.26
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.280.22
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.930.73
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.840.67

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.1% 19.6% 17.8% 62.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.24 (0.24 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.