דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מילוי בשילוב של בשר ובורגול

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 323 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 קוצצים דק את הבצל והפטרוזיליה. מגרדים במגרדת דקה את הדלעת.
  • 2 מערבבים את הבשר הבקר הטחון עם בשר ההודו הטחון, הבצל הקצוץ, הפטרוזיליה הקצוצה והדלעת המגורדת. מוסיפים את התבלינים והבורגול, ומערבבים היטב.
  • 3 חותכים את המגבעת של הפלפלים השטופים, מוציאים את הגרעינים וממלאים את הפלפלים בתערובת (המילוי צריך להיות בגובה 3/4 פלפל).
  • 4 בסיר רחב מחממים את העגבניות המגורדות עם 4-5 כוסות מים. ניתן להשתמש בעגבניות מגורדות עם שום או בעשבי תיבול. ברתיחה מוסיפים את התבלינים לפי הטעם. כאשר הרוטב רותח, מוסיפים את הפלפלים הממולאים ומסדרים אותם בסיר.
  • 5 באמצעות כף יוצקים מעט מהרוטב החם לתוך הפלפלים (ממלאים את ה- 1/4 שנותר), ומבשלים על להבה בינונית עם מכסה למשך כשעה.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להוסיף גם מעט כמון.
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ממליצה להשתמש בבשר בקר דל שומן (כתף, פילה, פילה מדומה).

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של לירון שמעוני

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)18958
חלבונים (גרם)16.83 5.2
פחמימות (גרם)227
מתוכן סוכרים (גרם)8.92 2.76
שומנים (גרם)5.04 1.56
מתוכם שומן רווי (גרם)1.49 0.46
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.030.01
כולסטרול (מ"ג)42.25 13.06
נתרן (מ"ג)871.63269.52
סיבים תזונתיים (גרם)4.43 1.37
מים (גרם)241.0974.55
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)326.15100.85
ויטמין B (מ"ג)6.772.09
ויטמין B1 (מ"ג)0.160.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.180.06
ויטמין B3 (מ"ג)4.911.52
ויטמין B5 (מ"ג)0.730.22
ויטמין B6 (מ"ג)0.750.23
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)42.4213.12
ויטמין B12 (מק"ג)0.950.29
ויטמין C (מ"ג)319.998.92
ויטמין D (מק"ג)0.050.02
ויטמין E (מ"ג)3.421.06
ויטמין K (מק"ג)34.8210.77
סידן (מ"ג)35.6911.03
ברזל (מ"ג)2.460.76
מגנזיום (מ"ג)42.1513.03
זרחן (מ"ג)166.8751.6
אבץ (מ"ג)2.810.87
אשלגן (מ"ג)549.81170.01
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.990.31
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.060.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.880.27
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.910.28
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.810.25

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.2% 10.5% 35% 45.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.15 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.