דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אחת הפשטידות החלביות הכי טעימות שיש

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 134 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מחממים מראש את התנור לחום של 180 מעלות (חום עליון-תחתון).
  • 2 מטגנים את הבצל בשמן במחבת עד להזהבה.
  • 3 מפרקים את הברוקולי לפרחים ומכניסים לסיר עם מים רותחים ומעט מלח לחליטה של כ- 5 דקות. מוציאים את הברוקולי לקערה עם מים קרים וקרח כדי לעצור את הבישול ולשמור על הצבע הירוק של הברוקולי. אם משתמשים בברוקולי קפוא - אז מפשירים במים ומסננים.
  • 4 מערבבים היטב בקערה את כל מרכיבי הפשטידה (משאירים 4-5 פרחי ברוקולי בצד לקישוט), ומוזגים את התערובת אל תבנית אובלית מתאימה ומשומנת.
  • 5 מפזרים מעל את פרחי הברוקולי שהשארנו בצד ואת פתיתי המוצרלה, ואופים בתנור החם למשך כשעה או עד להזהבה (תלוי בסוג התנור). מתקבלת פשטידת ברוקולי חלבית נהדרת!
  • 6 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית אובלית לפשטידה 33.8x18.5 ס"מ או כל תבנית אפייה מתאימה אחרת.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של לירון!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)11686
חלבונים (גרם)8.89 6.64
פחמימות (גרם)97
מתוכן סוכרים (גרם)3.29 2.46
שומנים (גרם)5.12 3.83
מתוכם שומן רווי (גרם)1.83 1.37
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.110.08
כולסטרול (מ"ג)69.31 51.82
נתרן (מ"ג)484.1361.94
סיבים תזונתיים (גרם)1.58 1.18
מים (גרם)69.0251.6
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)57.6243.08
ויטמין B (מ"ג)1.130.84
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.130.1
ויטמין B3 (מ"ג)0.260.19
ויטמין B5 (מ"ג)0.510.38
ויטמין B6 (מ"ג)0.140.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)50.4437.71
ויטמין B12 (מק"ג)0.190.14
ויטמין C (מ"ג)24.418.24
ויטמין D (מק"ג)0.350.26
ויטמין E (מ"ג)0.70.52
ויטמין K (מק"ג)50.3337.63
סידן (מ"ג)95.1171.11
ברזל (מ"ג)0.630.47
מגנזיום (מ"ג)13.049.75
זרחן (מ"ג)73.2354.75
אבץ (מ"ג)0.490.37
אשלגן (מ"ג)174.38130.38
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.420.31
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.060.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.310.23
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.760.57
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.70.52

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.4% 20.8% 36% 36.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.29 (0.31 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.