דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מיני תפוחי אדמה קראנצ`ים בתנור
מיני תפוחי אדמה קראנצ`ים בתנור
תוספת תפוחי אדמה טעימה ביותר

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 114 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל))

  • המרכיבים המרכזיים
  • תפוחי אדמה - 700 גרם
    תפו"א זעיר (מיני)
  • תימין -  גבעולים - סה"כ (3 גרם)
    2-3 גבעולים
  • רוזמרין -  גבעולים - סה"כ (5 גרם)
    2-3 גבעולים
  • מרכיבי התיבול
  • שמן זית - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
  • שום -  שיניים
    2-3 שיניים כתושות
  • פפריקה - כפית שטוחה
    מתוקה
  • מלח גס - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    גרוס
  • לפיזור מעל
  • מלח גס - 1/4 כפית שטוחה
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מחממים מראש את התנור לחום של 230 מעלות (חום עליון-תחתון).
  • 2 מרתיחים את תפוחי האדמה הקטנים (עדיפות לתפו"א זעירים של חברת מרינה) על קליפתם בסיר עם מים ומעט מלח עד לריכוך (נועצים עם קיסם/מזלג כדי לבדוק שהתרכך).
  • 3 מערבבים בקערה את כל מרכיבי התיבול ומוזגים על תבנית עם נייר אפייה. מפזרים את התיבול בצורה אחידה עם מברשת ומסדרים מעליו את תפוחי האדמה.
  • 4 בעזרת תחתית של כוס מועכים את תפוחי האדמה אחד אחד, ולאחר מכן הופכים אותם כדי שהרוטב יתקבל משני הצדדים. בנוסף, מפזרים מעל את עלי הרוזמרין והתימין.
  • 5 מפזרים את המלח הגס הנוסף מעל ואופים בתנור חם למשך כ- 25 דקות או עד להשחמה (תלוי בסוג התנור). מתקבלים מיני תפוחי אדמה קראנצ`ים בתנור וטעימים בטירוף!
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש לצד קטשופ ומיונז כמובן!

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם הרתחה.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של לירון!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)171150
חלבונים (גרם)2.78 2.44
פחמימות (גרם)2320
מתוכן סוכרים (גרם)1.25 1.1
שומנים (גרם)8.14 7.14
מתוכם שומן רווי (גרם)1.27 1.11
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.040.04
נתרן (מ"ג)498.35437.15
סיבים תזונתיים (גרם)2.6 2.28
מים (גרם)77.1367.66
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)14.2212.47
ויטמין B (מ"ג)2.442.14
ויטמין B1 (מ"ג)0.070.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.05
ויטמין B3 (מ"ג)1.511.32
ויטמין B5 (מ"ג)0.410.36
ויטמין B6 (מ"ג)0.360.32
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)29.4825.86
ויטמין C (מ"ג)11.4410.04
ויטמין E (מ"ג)0.170.15
ויטמין K (מק"ג)2.622.3
סידן (מ"ג)24.6221.6
ברזל (מ"ג)1.371.21
מגנזיום (מ"ג)30.9227.12
זרחן (מ"ג)76.467.02
אבץ (מ"ג)0.420.37
אשלגן (מ"ג)563.82494.58
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.110.1
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.090.07
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.2% 22.6% 7.7% 62.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.32 (0.36 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.