דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תפוחי אדמה מעוכים בתנור
תפוחי אדמה מעוכים בתנור
גם מעורר תיאבון וגם טעים

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 330 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל המנה))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לשטוף את תפוחי האדמה ולבשל אותם על קליפתם בסיר עם מים ומלח בישול חלקי (שיהיו רכים אך לא מדי, שניתן יהיה למעוך אותם). לסנן ולהניח בצד לייבוש ולהתקררות.
  • 2 בינתיים, לשקשק את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת ולשמור בצד. בנוסף, לחמם מראש את התנור לחום של 220 מעלות.
  • 3 למעוך את תפוחי האדמה בתבנית משומנת או עם נייר אפייה (לא לרסק ממש), למזוג מעל את הרוטב ולערבב עם הידיים כך שכל תפוחי האדמה יהיו מתובלים.
  • 4 לאפות בתנור שחומם מראש למשך 30-40 דקות או עד שמוכן (ניתן לקראת הסוף לאפות על טורבו, רק זהירות שלא לשרוף).
  • 5 לערבב את שמן הזית עם השום הכתוש והפטרוזיליה, להבריש את תפוחי האדמה בתבנית ולפזר מעל גם עוד מעט מלח גס לפי הטעם.
  • 6 בתיאבון!

הערך התזונתי לא כולל את עלי המרווה. שיטת ההכנה כוללת גם בישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של גיא צורף

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)466141
חלבונים (גרם)7.94 2.41
פחמימות (גרם)6520
מתוכן סוכרים (גרם)3.69 1.12
שומנים (גרם)20.25 6.13
מתוכם שומן רווי (גרם)3.14 0.95
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.110.03
כולסטרול (מ"ג)0.01 0
נתרן (מ"ג)617.3186.98
סיבים תזונתיים (גרם)7.18 2.17
מים (גרם)228.9669.35
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)24.877.53
ויטמין B (מ"ג)6.982.11
ויטמין B1 (מ"ג)0.20.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.160.05
ויטמין B3 (מ"ג)4.361.32
ויטמין B5 (מ"ג)1.170.35
ויטמין B6 (מ"ג)10.3
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)88.5826.83
ויטמין C (מ"ג)33.5610.16
ויטמין E (מ"ג)0.270.08
ויטמין K (מק"ג)41.8912.69
סידן (מ"ג)58.2217.64
ברזל (מ"ג)3.681.11
מגנזיום (מ"ג)88.1326.69
זרחן (מ"ג)219.2666.41
אבץ (מ"ג)1.170.36
אשלגן (מ"ג)1,650499.65
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.230.07
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.050.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.180.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.1% 20.1% 7.9% 64.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.28 (0.31 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.