דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
דובשניות ביתיות מושלמות
דובשניות ביתיות מושלמות
דובשניות ביתיות מושלמות
למה לקנות דובשניות כשאפשר להכין?

מצרכים למתכון

50 מנות/יחידות, 43 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הדובשניות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 למזוג את הדבש אל מחבת חמה ולבשל למשך כ- 2-3 דקות עד שהדבש הופך לנוזלי. להוסיף את השמן, לערבב ולהוסיף את הסוכר החום, הקינמון והציפורן. לערבב היטב, להמשיך לבשל על להבה בינונית למשך כ- 3-4 דקות עד שהסוכר נמס לגמרי ולכבות את האש.
  • 2 להוסיף אל המחבת את אבקת הסודה לשתייה ולהתחיל לערבב היטב - הבלילה לאט לאט מתעבה. להמתין לצינון קל ולהעביר לקערה.
  • 3 לטרוף בעזרת מטרפה עד לצינון מלא, להוסיף את הביצים ולטרוף שוב. לבסוף להוסיף את הקמח בשתי פעימות עד לקבלת בצק הומוגני ורך. לכסות בניילון נצמד ולהעביר למקפיא לכחצי שעה או למקרר למשך כשעה.
  • 4 לאחר קירור הבצק לחלק אותו לכדורים קטנים (ניתן להיעזר בכף גלידה קטנה או בעזרת הידיים. אם תרצו לשקול - כל דובשנייה שלי שוקלת 30 גרם).
  • 5 לאחר חלוקת הבצק לכדורים - לטבול כל כדור באבקת הסוכר ולהניח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. בינתיים, לחמם את התנור מראש לחום של 185 מעלות.
  • 6 לאפות בתנור החם למשך כ- 14 דקות (תלוי בתנור). להוציא מהתנור, לצנן ולשמור בצנצנת אטומה עד כשבוע. מתקבלות דובשניות מושלמות שאי אפשר לוותר עליהן בראש השנה!
  • 7 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של בת חן!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)162381
חלבונים (גרם)2.4 5.61
פחמימות (גרם)2865
מתוכן סוכרים (גרם)15.47 36.26
שומנים (גרם)5.04 11.83
מתוכם שומן רווי (גרם)0.46 1.09
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)15.18 35.58
נתרן (מ"ג)90.96213.21
סיבים תזונתיים (גרם)0.07 0.17
מים (גרם)4.4510.44
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)6.5515.34
ויטמין B (מ"ג)0.140.32
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.020.05
ויטמין B3 (מ"ג)0.020.05
ויטמין B5 (מ"ג)0.080.18
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)2.155.04
ויטמין B12 (מק"ג)0.040.09
ויטמין C (מ"ג)0.050.11
ויטמין D (מק"ג)0.080.2
ויטמין E (מ"ג)0.050.11
ויטמין K (מק"ג)0.060.14
סידן (מ"ג)9.7822.93
ברזל (מ"ג)0.160.38
מגנזיום (מ"ג)1.373.21
זרחן (מ"ג)8.7320.46
אבץ (מ"ג)0.070.17
אשלגן (מ"ג)19.5445.8
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.080.19
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.060.15
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.150.35
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.140.33

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.2% 14.4% 6.8% 78.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.17 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.