דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק דלעת וגזר
מרק דלעת וגזר
מרק כתום קל, מהיר וטעים

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 118 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות (תלוי בגודל))

  • דלעת -  כוסות של קוביות - סה"כ (180 גרם)
    או דלורית
  • גזרים - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
    חתוכים
  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    חתוך לקוביות
  • שום - 2 שיניים
  • שמן קנולה -  כפות - סה"כ (15 מ"ל)
  • כורכום - 1/2 כפית שטוחה
  • מלח - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
  • שמיר - 1/4 כוס-קצוץ - סה"כ (14 גרם)
  • פטרוזיליה - 1/4 כוס-קצוץ - סה"כ (13 גרם)
  • כוסברה - 1/4 כוס-קצוץ - סה"כ (10 גרם)
  • סלרי - כרפס - 1/4 כוס-קצוץ - סה"כ (16 גרם)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את כל הירקות והשום ומכסים לכ- 3 דקות.
  • 2 מוסיפים את הכורכום, מערבבים, מוסיפים 1.5 כוסות מים רותחים, מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה עד לריכוך הירקות.
  • 3 מוסיפים את המלח ועוד כוס מים רותחים, מערבבים וטוחנים מעט את המרק (לא למרקם חלק לגמרי). מערבבים ומוסיפים עוד מים במידה וחסר.
  • 4 מוסיפים את כל הירקות (סה"כ כוס ירוקים קצוצים), מבשלים עוד כ- 10 דקות על אש נמוכה, טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מי שרוצה לשדרג יכול להוסיף כוס עדשים כתומות אחרי שטיפה וסינון כשמוסיפים את המים בפעם הראשונה.

ציוד נדרש: סיר מרק, בלנדר מוט.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של רמית!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)6252
חלבונים (גרם)1.4 1.19
פחמימות (גרם)109
מתוכן סוכרים (גרם)3.7 3.13
שומנים (גרם)2.23 1.89
מתוכם שומן רווי (גרם)0.2 0.17
נתרן (מ"ג)524.68443.57
סיבים תזונתיים (גרם)2.25 1.91
מים (גרם)102.3786.54
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)367.2310.44
ויטמין B (מ"ג)1.030.87
ויטמין B1 (מ"ג)0.060.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.05
ויטמין B3 (מ"ג)0.510.43
ויטמין B5 (מ"ג)0.220.19
ויטמין B6 (מ"ג)0.160.14
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)21.1317.86
ויטמין C (מ"ג)10.118.55
ויטמין E (מ"ג)0.630.53
ויטמין K (מק"ג)39.8833.72
סידן (מ"ג)37.6131.79
ברזל (מ"ג)0.870.74
מגנזיום (מ"ג)14.7912.5
זרחן (מ"ג)41.6235.19
אבץ (מ"ג)0.310.26
אשלגן (מ"ג)270.75228.9
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.080.07
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.080.07
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.050.04
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.050.04

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
14.2% 14% 8.8% 63%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.19 (0.24 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.