דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פיתות חלבון טבעוניות במחבת
פיתות חלבון טבעוניות במחבת
פיתות עם מטבל יוגורט בזיליקום

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 109 גרם למנה\יחידה (8-9 פיתות (תלוי בגודלן))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לערבב בקערה את הקמח והמלח, להוסיף את היוגורט והבזיליקום, ולערבב כמה שאפשר. להוסיף את המים וללוש עם הידיים עד לקבלת בצק אחיד - לא דביקי מדי, אבל הוא יהיה מעט דביקי.
  • 2 לפזר מעט קמח על משטח עבודה ולבצוע כל פעם כדור קטן (אמורים לצאת כ- 8-9 כדורים). לשטח כל כדור עם מערוך לעובי של 0.5 ס"מ ולצורה עגולה (ככל הניתן).
  • 3 לחמם מחבת ולשמן קלות בספריי השמן), להניח את הפיתה הראשונה על המחבת, לחכות שתתנפח ושייווצרו בועות, ולהפוך אותה לצד השני. לצרוב אותה עוד כדקה-שתיים ולהוציא מהמחבת. כך להכין את שאר הפיתות. בין לבין - להכין את מטבל היוגורט והבזיליקום (פשוט לערבב את כל המרכיבים).
  • 4 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
עוד ממרחים שהולכים עם הפיתות: טחינה, גוואקמולי, ממרח עגבניות מיובשות, גבינות רכות (לא מתוקות).
עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של יסמין!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)240220
חלבונים (גרם)9.51 8.72
פחמימות (גרם)3331
מתוכן סוכרים (גרם)2.63 2.41
שומנים (גרם)8.81 8.08
מתוכם שומן רווי (גרם)1.27 1.16
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.290.26
נתרן (מ"ג)570.35523.26
סיבים תזונתיים (גרם)4.44 4.08
מים (גרם)10.139.29
ויטמין A (מק"ג)3.963.63
ויטמין B (מ"ג)0.240.22
ויטמין B1 (מ"ג)0.090.08
ויטמין B2 (מ"ג)0.050.05
ויטמין B3 (מ"ג)0.040.03
ויטמין B5 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B6 (מ"ג)0.040.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)9.68.81
ויטמין B12 (מק"ג)0.20.18
ויטמין C (מ"ג)3.73.4
ויטמין D (מק"ג)0.380.34
ויטמין E (מ"ג)0.020.02
ויטמין K (מק"ג)6.275.75
סידן (מ"ג)83.9677.03
ברזל (מ"ג)0.660.61
מגנזיום (מ"ג)1.891.74
זרחן (מ"ג)23.5621.62
אבץ (מ"ג)0.050.04
אשלגן (מ"ג)18.9217.36
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.010.01
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.9% 15.7% 17% 59.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.23 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.