דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
לחמניות שהן פשוט וואו

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 113 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלחמניות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לערבב בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח, השמרים והסוכר. להוסיף את הביצים, השמן והמים בהדרגה, וללוש למשך כ- 5 דקות. לאחר מכן, להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש עוד כ- 5 דקות עד לקבלת בצק רך ונעים למגע.
  • 2 להניח את הבצק בקערה משומנת במעט שמן להתפחה למשך כשעה או עד להכפלת הנפח. בינתיים להכין את סירופ הסוכר ולצנן.
  • 3 לחלק את הבצק לכדורים במשקל של 80 גרם כל אחד, לפתוח כל כדור עם מערוך וליצור את צורת הלחמנייה שרוצים.
  • 4 כל לחמנייה לטבול בסירופ הסוכר ולהניח בתבנית עם נייר אפייה להתפחה נוספת של כחצי שעה. בינתיים, לחמם מראש את התנור לחום של 18 מעלות.
  • 5 למרוח את הלחמניות בביצה ולפזר את השומשום אם אוהבים (לא חובה).
  • 6 לאפות בתנור החם למשך כ- 25 דקות או עד להשחמה (תלוי בסוג התנור).
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מיקסר עם וו לישה.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של ליטל!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)318281
חלבונים (גרם)6.85 6.06
פחמימות (גרם)5448
מתוכן סוכרים (גרם)15.83 14.02
שומנים (גרם)7.94 7.04
מתוכם שומן רווי (גרם)0.87 0.77
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)35.06 31.05
נתרן (מ"ג)345.78306.27
סיבים תזונתיים (גרם)0.63 0.56
מים (גרם)35.6331.55
ויטמין A (מק"ג)14.3112.67
ויטמין B (מ"ג)0.550.49
ויטמין B1 (מ"ג)0.220.2
ויטמין B2 (מ"ג)0.170.15
ויטמין B3 (מ"ג)0.010
ויטמין B5 (מ"ג)0.130.12
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)24.5121.71
ויטמין B12 (מק"ג)0.080.07
ויטמין C (מ"ג)32.66
ויטמין D (מק"ג)0.190.17
ויטמין E (מ"ג)0.090.08
ויטמין K (מק"ג)0.030.02
סידן (מ"ג)48.1942.68
ברזל (מ"ג)1.61.42
מגנזיום (מ"ג)1.171.04
זרחן (מ"ג)64.4757.11
אבץ (מ"ג)0.110.1
אשלגן (מ"ג)10.759.52
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.570.5
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.140.12
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.740.65
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.330.29

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.9% 11.4% 9.8% 77.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.13 (0.13 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.