דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ריבת תותים קלה להכנה
ריבת תותים קלה להכנה
ריבת תותים קלה להכנה
מתאים לכם לארוחת הבוקר? (:

מצרכים למתכון

100 מנות/יחידות, 16 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל (מנה = בערך כף))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לשטוף מעט את התותים הטריים, להסיר את הגבעול עם החלק הלבן העליון ולהניח בסיר.
  • 2 לבשל על אש בינונית-גבוהה תוך כדי ערבוב מפעם לפעם עד שהתותים מתרככים (כ- 10 דקות).
  • 3 להוסיף את הסוכר, מיץ הלימון וקליפת הלימון, לערבב היטב ולהביא לרתיחה.
  • 4 לאחר הרתיחה להנמיך ללהבה בינונית-נמוכה ולבשל למשך כשעה וחצי-שעתיים תוך כדי ערבוב מדי פעם (הריבה אמורה לבעבע בעדינות לאורך הבישול - לא ביעבוע חזק). שימו לב: כל משך הבישול הינו ללא מכסה.
  • 5 לכבות את האש ולקרר לטמפרטורת החדר. לאחר מכן לכסות את הסיר ולהשאיר בחוץ למשך כמה שעות טובות (או למשך הלילה). לאחר מכן, לשמור בצנצנת זכוכית במקרר.
  • 6 להגיש ריבת תותים מושלמת לצד פוקאצ`ות חמות עם מלח גס (שילוב מושלם של מתוק ומלוח) וממרח חמאה!
  • 7 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לשמור במקרר זמן רב כמו ריבה קנויה רגילה.

מתיקות הריבה תלויה מאוד בכמות הסוכר שתוסיפו לפי הטעם (אפשר גם פחות).

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)25156
חלבונים (גרם)0.07 0.44
פחמימות (גרם)640
מתוכן סוכרים (גרם)5.99 38.18
שומנים (גרם)0.03 0.19
מתוכם שומן רווי (גרם)0 0.01
נתרן (מ"ג)0.110.68
סיבים תזונתיים (גרם)0.21 1.34
מים (גרם)9.2659.03
ויטמין A (מק"ג)0.10.65
ויטמין B (מ"ג)65.110.42
ויטמין B1 (מ"ג)00.02
ויטמין B2 (מ"ג)00.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.040.25
ויטמין B5 (מ"ג)0.010.08
ויטמין B6 (מ"ג)00.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)2.4315.5
ויטמין C (מ"ג)6.0338.46
ויטמין E (מ"ג)0.030.19
ויטמין K (מק"ג)0.221.4
סידן (מ"ג)1.7811.36
ברזל (מ"ג)0.040.27
מגנזיום (מ"ג)1.328.41
זרחן (מ"ג)2.4215.42
אבץ (מ"ג)0.010.09
אשלגן (מ"ג)15.6699.79
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.020.1
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.010.06
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00.03
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00.03

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.2% 0.5% 1% 95.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.01 (0.01 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.