דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קיש בטטה עם רוטב רויאל
קיש בטטה עם רוטב רויאל
קיש בטטה עם רוטב רויאל
אחד הקישים הכי טעימים שתכינו

מצרכים למתכון

18 מנות/יחידות, 65 גרם למנה\יחידה (16-20 מנות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת הבצק:
  • 1 בקערת מיקסר עם וו גיטרה/מעבד מזון מערבבים את כל היבשים (הקמח, המלח והסוכר).
  • 2 חותכים את החמאה הקרה לקוביות ומתחילים להוסיף בהדרגה עד להטעמה וקבלת מסה פירורית שמזכירה חול.
  • 3 בשלב הזה מוסיפים בהדרגה את המים (אתם לא תקבלו מיד בצק אחיד - צריך ללוש אותו קצת בידיים וזה בסדר - הוא בצק יחסית יבש).
  • 4 עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים לקירור של כחצי שעה (בינתיים עוברים לבטטות).
  • אפיית הבטטות:
  • 1 מחממים מראש את התנור לחום של 200 מעלות.
  • 2 מסדרים את פרוסות הבטטות על נייר אפייה, בוזקים מעליהן את שמן הזית, המלח והפלפל השחור, ואופים בתנור החם עד לריכוך ולהשחמה קלה.
  • 3 מוציאים מהתנור ומצננים.
  • אפיית הקלתית (בצק הקיש):
  • 1 מוציאים את הבצק מהמקרר, בוזקים קמח על משטח נקי ויבש ומרדדים את הבצק לגודל קצת יותר גדול מהרינג/תבנית הקיש שבחרתם, ובעובי לא דק מדי ולא עבה מדי.
  • 2 שימו לב: ברידוד הבצק דואגים כל הזמן לסובב את הבצק על המשטח בין לבין כל רידוד על מנת לוודא שהוא לא נדבק למשטח ואז לא יהיה אפשר להרים אותו (אם צריך מוסיפים קמח).
  • 3 כשהבצק בעובי ובגודל הרצוי, משמנים את הרינג מכל צדדיו, מרימים את הבצק על הרינג ומהדקים היטב בשוליים, מסירים בצק עודף מהשוליים ומכניסים לקירור של כ- 10 דקות (אפשר גם 5 דקות במקפיא). בינתיים, מחממים מראש את התנור לחום של 165 מעלות.
  • 4 מוציאים מהקירור, מחוררים בעזרת מזלג את התחתית של הקיש ואופים "אפייה עיוורת" בתנור החם: מקמטים נייר אפייה ומניחים על הרינג עם הבצק. מעליו מוסיפים קטניות שתהיינה "משקולת" (אפשר שעועית/חומוס יבשים), ואופים למשך כ- 25 דקות.
  • הכנת רוטב הרויאל והרכבת הקיש:
  • 1 בזמן שהקלתית בתנור מכינים את רוטב הרויאל: מערבבים היטב בקערה את כל מרכיבי הרוטב.
  • 2 מוציאים את הקלתית מהתנור, מסירים את נייר האפייה ומשקולת הקטניות, מסדרים על תחתית הקיש את הבטטות האפויות, מוזגים מעל את רוטב הרויאל ומחזירים לתנור בחום של 165 מעלות לאפייה של כ- 25 דקות נוספות או עד להשחמה.
  • 3 מוציאים את הקיש, מצננים, פורסים ומתענגים על קיש בטטה רויאל מושלם!
  • 4 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מיקסר עם וו גיטרה/מעבד מזון.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד הטיקטוק של הילה!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)181279
חלבונים (גרם)4.78 7.35
פחמימות (גרם)1117
מתוכן סוכרים (גרם)1.39 2.14
שומנים (גרם)13.04 20.07
מתוכם שומן רווי (גרם)7.5 11.55
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.430.66
כולסטרול (מ"ג)60.72 93.49
נתרן (מ"ג)398.82614.09
סיבים תזונתיים (גרם)0.48 0.74
מים (גרם)20.8132.04
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)148.95229.35
ויטמין B (מ"ג)0.480.74
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.08
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.1
ויטמין B3 (מ"ג)0.10.15
ויטמין B5 (מ"ג)0.220.33
ויטמין B6 (מ"ג)0.040.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)8.1812.6
ויטמין B12 (מק"ג)0.070.1
ויטמין C (מ"ג)2.774.27
ויטמין D (מק"ג)0.150.24
ויטמין E (מ"ג)0.240.37
ויטמין K (מק"ג)0.480.74
סידן (מ"ג)88.95136.97
ברזל (מ"ג)0.530.82
מגנזיום (מ"ג)4.236.51
זרחן (מ"ג)29.1444.87
אבץ (מ"ג)0.130.21
אשלגן (מ"ג)51.3179
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.160.24
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.130.2
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.280.43
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.260.4

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.7% 44.5% 16.3% 37.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.83 (0.85 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.