דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קרם פטיסייר פרווה מושלם - אל תפספסו!

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 90 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • הכנת הבצק:
  • 1 לעבד במעבד מזון/במיקסר את המרכיבים היבשים והנטורינה עד לקבלת פירורים. להוסיף את הביצה ולעבד רק עד לאיחוד.
  • 2 לשמן במעט נטורינה מומסת את התבנית ולרדד את הבצק בין שני ניירות אפייה לעיגול גדול יותר מהתבנית.
  • 3 להניח את הבצק המרודד בתוך התבנית, להכניס פנימה את כל הקצוות ולהדק היטב לכל חלקי התבנית. להסיר עודפים ולהעביר למקפיא למשך כ- 45 דקות.
  • 4 להוציא מהמקפיא, ליישר שוליים עם סכין, לנעוץ חורים בתחתית עם מזלג ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות טורבו למשך כ- 20-30 דקות או עד להשחמה יפה.
  • 5 שימו לב: חשוב מאוד לוודא שהבצק מהודק היטב לפני ההקפאה, ולאחר מכן להכניס לתנור כשהבצק קפוא לגמרי.
  • הכנת הפטיסייר:
  • 1 לטרוף בקערה את החלמונים, הסוכר והקורנפלור.
  • 2 בסיר לטרוף היטב את חלב הסויה, מחית הוניל ותערובת החלמונים, לבשל על אש בינונית ולטרוף ללא הפסקה. לאחר כמה דקות הקרם יתחיל להסמיך.
  • 3 ברגע שכל הקרם אחיד וסמיך - ממשיכים לבשל עוד כ- 2 דקות ומכבים את האש.
  • 4 להעביר את הפטיסייר מיד לקירור בקערה עם ניילון נצמד במקרר לכמה שעות או למיקסר עם וו גיטרה ולהפעיל עד שהקרם מתקרר.
  • הרכבת הטארט:
  • 1 למלא את הקלתית בקרם הפטיסייר וליישר בצורה יפה וחלקה.
  • 2 לחתוך את התותים איך שרוצים ולקשט את כל החלק העליון של הטארט.
  • 3 להעביר לכמה שעות להתייצבות במקרר (לשמור במקרר). זהו - יש לכם טארט תותים פרווה מושלם שאתם חייבים לאמץ!
  • 4 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
במקום חלב סויה ניתן להשתמש בחלב אורז או בחלב שקדים. אם רוצים לשמור על התותים מבריקים מומלץ להבריש את התותים במעט ריבת תות (אפשר למהול עם מעט מים חמים).

ציוד נדרש: מעבד מזון /מיקסר, תבנית טארט בקוטר 24 ס"מ.

שיטת ההכנה כוללת גם הקפאה ובישול.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של שיראל!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)184205
חלבונים (גרם)3.87 4.31
פחמימות (גרם)2629
מתוכן סוכרים (גרם)11.22 12.48
שומנים (גרם)7.32 8.15
מתוכם שומן רווי (גרם)2.62 2.91
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)86.72 96.49
נתרן (מ"ג)71.5279.57
סיבים תזונתיים (גרם)0.54 0.61
מים (גרם)20.8523.2
ויטמין A (מק"ג)31.6735.24
ויטמין B (מ"ג)0.620.7
ויטמין B1 (מ"ג)0.070.08
ויטמין B2 (מ"ג)0.160.17
ויטמין B3 (מ"ג)0.060.07
ויטמין B5 (מ"ג)0.280.31
ויטמין B6 (מ"ג)0.040.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)20.4322.74
ויטמין B12 (מק"ג)0.280.31
ויטמין C (מ"ג)9.9611.08
ויטמין D (מק"ג)0.680.75
ויטמין E (מ"ג)0.260.29
ויטמין K (מק"ג)0.40.45
סידן (מ"ג)61.4568.37
ברזל (מ"ג)0.70.78
מגנזיום (מ"ג)2.933.26
זרחן (מ"ג)49.9555.58
אבץ (מ"ג)0.230.25
אשלגן (מ"ג)36.5940.71
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.380.42
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.310.35
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.931.04
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.850.95

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.5% 19.6% 10.4% 68.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.25 (0.25 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.