דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פאי לימון בזיליקום
פאי לימון בזיליקום
פאי לימון בזיליקום
פאי לימון מיוחד כזה עוד לא טעמתם

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 94 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת הבצק הפריך:
  • 1 למיקסר עם וו גיטרה או למעבד מזון מוסיפים את הקמח, אבקת הסוכר, החמאה, השקדים הטחונים והמלח, מפעילים על מהירות בינונית עד שמתקבל מרקם חולי.
  • 2 מוסיפים את הביצים ומחית הוניל, מפעילים שוב עד שהבצק הופך לכדור ומיד עוצרים. אם עדיין פירורי ניתן להוסיף כף מים קרים - אסור לעבד את הבצק יותר מדי.
  • 3 מניחים את הבצק על ניילון נצמד, משטחים מעט, עוטפים ומכניסים למקרר לכחצי שעה.
  • 4 מרדדים את הבצק לעובי 2 מילימטר ומסדרים בתבנית פאי בקוטר 28 ס"מ או 10 תבניות פאי אישיות בקוטר 8 ס"מ (מהדקים בדפנות ומסירים שאריות), מקררים מעט ומחוררים עם מזלג.
  • 5 מניחים על הבצק בתבנית נייר אפייה מקומט עם קטניות לאפייה עיוורת בתנור, ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך כ- 15 דקות. לאחר מכן, מוציאים בזהירות את ה"משקולות" (הקטניות) ואופים עוד כ- 10 דקות עד להזהבה יפה של הבצק הפריך.
  • 6 מצננים מעט בחוץ.
  • הכנת קרם הלימון:
  • 1 מחממים בסיר קטן על אש בינונית את מיץ הלימון, הסוכר, הביצים וגרידת הלימון, טורפים עם מטרפה עד להסמכה למשך כ- 5 דקות, מסירים מהאש ומצננים מעט.
  • 2 מוסיפים את החמאה וטוחנים עם בלנדר מוט עד לאיחוד.
  • 3 מוסיפים את הבזיליקום וטוחנים שוב היטב.
  • 4 מוזגים את קרם הלימון אל תחתית הפאי האפויה ומכניסים לקירור.
  • הכנת המרנג:
  • 1 מניחים בקערת המיקסר את הסוכר והחלבונים מעל סיר עם מים רותחים, ומערבבים בעדינות עם מטרפה עד שהסוכר נמס בין האצבעות.
  • 2 מוציאים את הקערה מהמים ומקציפים במהירות גבוהה עד לקבלת קציפה יציבה.
  • 3 מניחים שכבה נדיבה של המרנג על הפאי ושורפים עם ברנר. מעל ניתן לגרד מעט גרידת לימון ולפזר מעט עלי בזיליקום טריים לקישוט.
  • 4 מתקבל פאי לימון בזיליקום יצירתי ומיוחד שכולם יתלהבו ממנו!
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אם נשארות שאריות של בצק, מילוי ומרנג - ניתן לאפות את הבצק ולפורר, ולסדר בכוסות שכבת פירורים, קרם לימון ומרנג.

ציוד נדרש: מיקסר עם וו גיטרה או מעבד מזון, תבנית פאי בקוטר 28 או 10 תבניות פאי אישיות בקוטר 8 ס"מ, בלנדר מוט, ברנר.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל עמוד האינסטגרם של ירון!

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)332354
חלבונים (גרם)4.93 5.26
פחמימות (גרם)3739
מתוכן סוכרים (גרם)21.68 23.14
שומנים (גרם)18.52 19.77
מתוכם שומן רווי (גרם)10.81 11.54
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.550.59
כולסטרול (מ"ג)108.46 115.77
נתרן (מ"ג)80.8286.27
סיבים תזונתיים (גרם)0.38 0.41
מים (גרם)27.0828.9
ויטמין A (מק"ג)27.429.24
ויטמין B (מ"ג)0.590.63
ויטמין B1 (מ"ג)0.090.1
ויטמין B2 (מ"ג)0.150.16
ויטמין B3 (מ"ג)0.030.03
ויטמין B5 (מ"ג)0.280.3
ויטמין B6 (מ"ג)0.030.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)17.718.89
ויטמין B12 (מק"ג)0.150.16
ויטמין C (מ"ג)5.756.14
ויטמין D (מק"ג)0.340.36
ויטמין E (מ"ג)0.190.21
ויטמין K (מק"ג)1.611.71
סידן (מ"ג)26.2227.99
ברזל (מ"ג)0.840.9
מגנזיום (מ"ג)3.383.61
זרחן (מ"ג)51.6455.12
אבץ (מ"ג)0.220.24
אשלגן (מ"ג)42.9245.81
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.320.34
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.260.28
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.610.65
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.570.6

מתכונים חלופיים

המלצות AI

ניתן להתייעץ ולקבל משוב על המתכון.
רוצים לקבל עזרה מדיאטנית ה-AI שלנו? משף ה-AI שלנו?

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.6% 30.5% 8.1% 60.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.44 (0.45 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.