דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ארוחת צהריים מושלמת

מצרכים למתכון

3 מנות/יחידות, 645 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מערבבים היטב בקערית את כל מצרכי הרוטב ומסדרים את שוקי העוף (ראו מידע נוסף), תפוחי האדמה והבצל בתבנית אפייה מתאימה לתנור.
  • 2 מוזגים מעל העוף והירקות את הרוטב ומערבבים היטב כך שהרוטב יהיה מרוח היטב על הכל.
  • 3 מכסים את התבנית בנייר אפייה ומעל נייר כסף, ומכניסים לתנור בחום גבוה למשך כ- 30-45 דקות.
  • 4 כשתפוחי האדמה מתרככים מסירים את נייר האפייה ונייר הכסף, ואופים לעוד 5-10 דקות עד שהעוף והירקות משחימים מעט. הרי לכם עוף עם תפו"א בתנור שכולם אוהבים!
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר להוסיף ירקות נוספים כגון גזר, ברוקולי ועוד.

במתכון כתוב בשוקי העוף "חלקים אכילים בלבד" רק לשם חישוב הערך התזונתי. יש לעשות שימוש בשוקי עוף רגילים. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)662103
חלבונים (גרם)32.55 5.05
פחמימות (גרם)10817
מתוכן סוכרים (גרם)12.58 1.95
שומנים (גרם)12.19 1.89
מתוכם שומן רווי (גרם)2.66 0.41
כולסטרול (מ"ג)75.2 11.66
נתרן (מ"ג)1,233191.13
סיבים תזונתיים (גרם)9.36 1.45
מים (גרם)479.7774.38
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)20.583.19
ויטמין B (מ"ג)17.892.77
ויטמין B1 (מ"ג)0.590.09
ויטמין B2 (מ"ג)0.320.05
ויטמין B3 (מ"ג)11.431.77
ויטמין B5 (מ"ג)3.580.55
ויטמין B6 (מ"ג)1.910.3
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)63.699.87
ויטמין B12 (מק"ג)0.260.04
ויטמין C (מ"ג)65.2810.12
ויטמין D (מק"ג)0.410.06
ויטמין E (מ"ג)0.490.08
ויטמין K (מק"ג)14.852.3
סידן (מ"ג)86.0913.35
ברזל (מ"ג)3.920.61
מגנזיום (מ"ג)147.4122.85
זרחן (מ"ג)423.8965.72
אבץ (מ"ג)3.970.62
אשלגן (מ"ג)2,159334.74
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)3.810.59
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.090.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)3.020.47
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)5.350.83
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)4.450.69

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.8% 7.5% 20.1% 66.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.09 (0.09 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.