דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלט בורגול בתוספת רצועות בשר עגל
סלט בורגול בתוספת רצועות בשר עגל
ארוחת צהריים טעימה ביותר

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 199 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 להכנת הסלט: מרתיחים 2 ליטר מים בסיר, מכבים את הגז, מוסיפים את הבורגול לסיר ומשרים עד ריכוך והכפלת הנפח, כ- 10 דקות ומסננים.
  • 2 מעבירים לקערה את הבורגול המסונן + הפטרוזיליה, העגבניות, הצנוברים, הבצל הירוק, המלח, שמן הזית מיץ הלימון. מערבבים.
  • 3 לרצועות העגל: מערבבים בקערה כף רוטב סויה, שמן זית וסודה לשתייה.
  • 4 מוסיפים את רצועות העגל, מערבבים ומשרים לכמה דקות לספיגת טעמים.
  • 5 מחממים מחבת פסים.
  • 6 מניחים את רצועות העגל במחבת 2-3 דקות כל צד עד השחמה קלה ופסים בולטים על בשר העגל.
  • 7 בתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ממליצה להשתתמש בחלקים הרזים של העגל (סינטה, כתף, פילה, פילה מדומה).

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)308155
חלבונים (גרם)20.64 10.35
פחמימות (גרם)189
מתוכן סוכרים (גרם)1.62 0.81
שומנים (גרם)18.54 9.3
מתוכם שומן רווי (גרם)4.97 2.49
כולסטרול (מ"ג)64.57 32.38
נתרן (מ"ג)637.08319.45
סיבים תזונתיים (גרם)4.15 2.08
מים (גרם)140.2270.31
ליקופן (מ"ג)1.490.75
ויטמין A (מק"ג)49.6924.92
ויטמין B (מ"ג)7.033.52
ויטמין B1 (מ"ג)0.090.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.210.11
ויטמין B3 (מ"ג)5.542.78
ויטמין B5 (מ"ג)0.890.45
ויטמין B6 (מ"ג)0.250.12
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)41.6120.86
ויטמין B12 (מק"ג)0.760.38
ויטמין C (מ"ג)25.3512.71
ויטמין E (מ"ג)0.390.19
ויטמין K (מק"ג)149.9975.21
סידן (מ"ג)33.2516.67
ברזל (מ"ג)1.940.97
מגנזיום (מ"ג)39.9120.01
זרחן (מ"ג)153.3876.91
אבץ (מ"ג)2.591.3
אשלגן (מ"ג)371.66186.36
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.730.37
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.630.32
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)4.632.32
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)4.012.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.8% 30.3% 33.7% 29.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.48 (0.54 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.