דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תבשיל בשר בקר חמוץ מתוק
תבשיל בשר בקר חמוץ מתוק
תבשיל בשר בקר חמוץ מתוק
תבשיל בקר גיאורגי בטעמי חמוץ-מתוק

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 351 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 חותכים את הבשר לקוביות קטנות, שוטפים היטב ומשהים על מסננת כרבע שעה.
  • 2 בקערה גדולה מערבבים היטב יחד את כל המצרכים לתבשיל. מעבירים הכל לסיר סוטאז` בינוני ועמוק, ומכסים במים עד גובה תערובת הבשר.
  • 3 מביאים לרתיחה ומבשלים כשעתיים וחצי - תחילה על אש בינונית כשעה וחצי עם מכסה מעט פתוח.
  • 4 מוסיפים את המלח לסיר, מערבבים קלות ומפזרים מעל את האורגנו היבש.
  • 5 מבשלים כשעה נוספת על אש קטנה עם מכסה סגור עד שהבשר מוכן (הרוטב בסוף הבישול צריך להיות עד כשליש מגובה הבשר).
  • 6 בהצלחה ובתיאבון חיוך
טיפ למתכון
את התבשיל הזה אוכלים לרוב בתוספת פולנטה (או ממליגה) - בנוסח גרוזיני שנקרא ר`ומי, או בתוספת אורז.

ציוד נדרש: סיר סוטז` בינוני ועמוק.

הערך התזונתי לא כולל את תרכיז התמר ההינדי. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל הבלוג של מאיה

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)504144
חלבונים (גרם)53.72 15.32
פחמימות (גרם)268
מתוכן סוכרים (גרם)11.18 3.19
שומנים (גרם)20.23 5.77
מתוכם שומן רווי (גרם)7.7 2.2
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.340.1
כולסטרול (מ"ג)180 51.34
נתרן (מ"ג)934.83266.62
סיבים תזונתיים (גרם)3.78 1.08
מים (גרם)234.9467.01
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)66.6619.01
ויטמין B (מ"ג)16.984.84
ויטמין B1 (מ"ג)0.220.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.640.18
ויטמין B3 (מ"ג)12.523.57
ויטמין B5 (מ"ג)2.330.67
ויטמין B6 (מ"ג)1.210.35
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)52.0814.85
ויטמין B12 (מק"ג)7.552.15
ויטמין C (מ"ג)28.458.11
ויטמין E (מ"ג)1.220.35
ויטמין K (מק"ג)1,586452.21
סידן (מ"ג)71.1220.28
ברזל (מ"ג)5.351.53
מגנזיום (מ"ג)73.9221.08
זרחן (מ"ג)491.85140.28
אבץ (מ"ג)10.112.88
אשלגן (מ"ג)1,064303.44
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.940.27
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.10.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.750.21
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)4.191.19
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)3.641.04

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.6% 19.5% 51.7% 25.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.25 (0.27 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.