דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
כל האורחים שלכם יגידו "וואו"

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 129 גרם למנה\יחידה (כ- 16 מנות (תלוי בגודל))

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 הכנת התחתית: לערבב במיקסר עם וו גיטרה את הקמח והחמאה לתערובת פירורית. להוסיף את שאר המצרכים היבשים ולערבב (מלח, קינמון, אבקת סוכר ואבקת שקדים). להוסיף ביצה אחת ולערבב עד איחוד.
  • 2 לעטוף את הבצק בניילון ולצנן במקרר לשעה לפחות.
  • 3 לרדד את הבצק ולהניח בתבנית פאי (תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ). לחורר את הבצק ולהקפיא 10 דקות. לאפות בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות צלזיוס במשך 15-20 דקות חצי אפייה. לצנן. למרוח את תחתית הטארט בריבה.
  • 4 הכנת התפוחים: לגלען את התפוחים ולפרוס לפרוסות דקות בעודם שלמים (הכי נוח להשתמש במנדולינה לקבלת פרוסות דקות ואחידות).
  • 5 להרתיח כוס סוכר, מים ומיץ לימון. כשכל הסוכר נמס, לכבות את האש ולהוסיף את פרוסות התפוחים לסירופ. להשרות 10-15 דקות עד לריכוך.
  • 6 הכנת השושנים: לשמור 12-15 פרוסות תפוחים שלמות לציפוי שולי הטארט. את שאר הפרוסות לחתוך לחצאים. להניח 4 חצאים אחד מעל השני לאורך ולגלגל לצורת שושנה.
  • 7 לערבב את כל חומרי תערובת הרויאל (שמנת מתוקה, ביצה אחת, אבקת פודינג וניל וכף סוכר).
  • 8 הרכבת העוגה: להניח את פרוסות התפוחים ששמרנו על שולי הטארט ואת שושני התפוחים להניח על התחתית בצורה נאה. לשפוך את תערובת הרויאל בין התפוחים. לאפות בחום של 170 מעלות במשך 20-30 דקות עד התייצבות המלית. כשהעוגה מוכנה, למרוח את התפוחים בסירופ הדבש (דבש ומים רותחים).
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לפזר מעל העוגה אבקת סוכר.

ציוד נדרש: תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ.

המתכון כולו מיועד לתבנית פאי בקוטר 24 ס"מ. הבצק לתחתית מספיק גם לפאי נוסף בקוטר 20 ס"מ - לכן ישנה סטייה בערך התזונתי למנה. ניסיתי להקטין את מתכון הבצק לקוטר 24 בלבד ואז זה אומר להשתמש בשני שליש ביצה... לא נשמע ריאלי במטבח ביתי. מיתרת הבצק ניתן לקרוץ עוגיות למשל.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)303234
חלבונים (גרם)3.49 2.7
פחמימות (גרם)4635
מתוכן סוכרים (גרם)30.28 23.43
שומנים (גרם)12.63 9.77
מתוכם שומן רווי (גרם)6.67 5.16
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)63.23 48.92
נתרן (מ"ג)81.1962.81
סיבים תזונתיים (גרם)1.27 0.99
מים (גרם)58.645.34
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)14.8311.48
ויטמין B (מ"ג)0.430.33
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.06
ויטמין B3 (מ"ג)0.120.09
ויטמין B5 (מ"ג)0.170.13
ויטמין B6 (מ"ג)0.040.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)6.454.99
ויטמין B12 (מק"ג)0.080.06
ויטמין C (מ"ג)2.211.71
ויטמין D (מק"ג)0.170.13
ויטמין E (מ"ג)0.660.51
ויטמין K (מק"ג)0.950.73
סידן (מ"ג)19.2914.92
ברזל (מ"ג)0.320.25
מגנזיום (מ"ג)8.536.6
זרחן (מ"ג)30.8823.89
אבץ (מ"ג)0.210.16
אשלגן (מ"ג)75.3758.32
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.410.32
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.380.29
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.890.69
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.870.67

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2% 20% 5.5% 72.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
לביבות תרד אפויות

לביבות תרד אפויות

פנקייק תפוחים

פנקייק תפוחים

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

כנאפה בתנור

כנאפה בתנור

סופגניות פיסטוק

סופגניות פיסטוק

אורז מוקפץ עם פרגיות

אורז מוקפץ עם פרגיות

וניל: יתרונות בריאותיים פוטנציאליים

וניל: יתרונות בריאותיים פוטנציאליים

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה
תוכן שיווקי

מגש סושי בסניף נגיסה סושי בר הכשר, כיכר המדינה

169 ₪