דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
קציצות גפילטע פיש פיקנטיות
קציצות גפילטע פיש פיקנטיות
קציצות גפילטע פיש פיקנטיות
גרסא קצת אחרת לגפילטע פיש

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 244 גרם למנה\יחידה (כ- 20 קציצות דג)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לפרק את הדג ולטחון את הבשר שלו (לשמור את הראש והעצמות).
  • 2 לשים בקערה את הדג הטחון, כפית מלח, כפית פלפל שחור, 2 בצלים קצוצים דק, ביצים וקמח מצה, ולערבב. להניח בצד לספיגת טעמים.
  • 3 בסיר רחב לחמם את השמן ולטגן בו את הבצל הקצוץ הנותר עד שמתחיל להשחים.
  • 4 להוסיף את הגזרים חתוכים באלכסון, ראשי הדג והעצמות.
  • 5 לתבל במלח ופלפל ולהוסיף את המים.
  • 6 כשהמים רותחים להכין קציצות מאורכות מתערובת הדג ולזרוק אותן פנימה.
  • 7 להביא לרתיחה ולהנמיך, לבשל שעה-שעה ורבע עד שהקציצות מוכנות ולקרר.
  • 8 להגשה להניח קציצת דג ומעליה גזר ומעט מהרוטב שהתקרש.
  • 9 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של פזית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)22994
חלבונים (גרם)24.87 10.21
פחמימות (גרם)114
מתוכן סוכרים (גרם)3.54 1.45
שומנים (גרם)9.28 3.81
מתוכם שומן רווי (גרם)1.7 0.7
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)105.58 43.36
נתרן (מ"ג)444.33182.48
סיבים תזונתיים (גרם)1.8 0.74
מים (גרם)196.6480.75
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)323.47132.84
ויטמין B (מ"ג)4.21.73
ויטמין B1 (מ"ג)0.190.08
ויטמין B2 (מ"ג)0.120.05
ויטמין B3 (מ"ג)2.420.99
ויטמין B5 (מ"ג)1.10.45
ויטמין B6 (מ"ג)0.350.14
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)31.9913.14
ויטמין B12 (מק"ג)1.520.62
ויטמין C (מ"ג)5.442.23
ויטמין D (מק"ג)0.120.05
ויטמין E (מ"ג)0.440.18
ויטמין K (מק"ג)5.482.25
סידן (מ"ג)79.1132.49
ברזל (מ"ג)1.990.82
מגנזיום (מ"ג)48.4619.9
זרחן (מ"ג)570.45234.27
אבץ (מ"ג)2.160.89
אשלגן (מ"ג)601.67247.09
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)2.020.83
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.350.14
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.820.34
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)3.211.32
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.690.69

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.9% 19.9% 53.4% 22.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.26 (0.28 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.