דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מרק טעים ביותר לחורף

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 521 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 משרים את הבורגול במים למשך כחצי שעה ומסננים.
  • 2 מרתיחים בסיר את כנפי העוף כרבע שעה לפחות.
  • 3 בסיר אחר מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה ולריכוך קל. מוסיפים את הגזר והשום, וממשיכים בטיגון כ- 5 דקות נוספות. מוסיפים את העגבניות המגורדות לעוד כ- 5 דקות. מוסיפים כ- 2.5 ליטר מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
  • 4 מוסיפים את הכנפיים והבורגול לסיר, ומערבבים. ממשיכים בבישול כחצי שעה נוספת עד שהבורגול מבושל. טועמים ומתקנים תיבול לפי הצורך. מתקבל מרק בורגול חורפי מושלם!
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מי שחפץ במרק פרווה יכול בהחלט לוותר על הכנפיים ולהשתמש באבקת מרק עוף פרווה.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. אפשר לוותר על אבקת מרק העוף ולשים מעט יותר מלח.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)26651
חלבונים (גרם)22.8 4.37
פחמימות (גרם)275
מתוכן סוכרים (גרם)3.5 0.67
שומנים (גרם)7.8 1.5
מתוכם שומן רווי (גרם)1.61 0.31
כולסטרול (מ"ג)50.15 9.62
נתרן (מ"ג)720.75138.24
סיבים תזונתיים (גרם)6.4 1.23
מים (גרם)461.0388.42
ליקופן (מ"ג)1.960.38
ויטמין A (מק"ג)278.3453.39
ויטמין B (מ"ג)6.991.34
ויטמין B1 (מ"ג)0.140.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.140.03
ויטמין B3 (מ"ג)5.411.04
ויטמין B5 (מ"ג)0.820.16
ויטמין B6 (מ"ג)0.450.09
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)24.064.61
ויטמין B12 (מק"ג)0.150.03
ויטמין C (מ"ג)17.183.3
ויטמין D (מק"ג)0.080.02
ויטמין E (מ"ג)0.940.18
ויטמין K (מק"ג)7.131.37
סידן (מ"ג)50.559.7
ברזל (מ"ג)2.340.45
מגנזיום (מ"ג)68.9713.23
זרחן (מ"ג)201.7738.7
אבץ (מ"ג)2.110.4
אשלגן (מ"ג)467.489.65
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.290.25
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.050.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.990.19
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.630.31
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.390.27

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10% 12.2% 35.5% 42.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.16 (0.18 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.