דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלט מרענן וטעים

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 164 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • הסלט
  • גזר - 4 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (464 גרם)
    חתוך לג`וליינים
  • סלק - 2 יחידות - סה"כ (240 גרם)
    חתוך לג`וליינים (לא מבושל)
  • חומץ בלסמי - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
  • מיץ לימון - כף (10 מ"ל)
  • דבש - כף (22 גרם)
    או סירופ אגבה
  • שמן זית - כף (10 מ"ל)
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • גרידת לימון - 1/2 כפית - סה"כ (2 גרם)
    מעט קליפת לימון מגורדת
  • שמן שומשום - כפית (5 מ"ל)
    מעט
  • התוספות
  • שומשום - חופן (16 גרם)
    קלוי - מעט
  • בצל ירוק - יחידה בינונית (25 גרם)
    קצוץ - מעט
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לערבב את כל מצרכי הסלט, לטעום ולתקן במידת הצורך.
  • 2 לטעום שנית לאחר שעה ולתקן שוב את התיבול בהתאם טעם אישי.
  • 3 לפני ההגשה לפזר שומשום קלוי ובצל ירוק קצוץ.
  • 4 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות ברוריה קטלב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)12375
חלבונים (גרם)2.41 1.47
פחמימות (גרם)1912
מתוכן סוכרים (גרם)12.03 7.35
שומנים (גרם)5.11 3.12
מתוכם שומן רווי (גרם)0.76 0.46
נתרן (מ"ג)453.73277.34
סיבים תזונתיים (גרם)4.49 2.75
מים (גרם)134.3582.12
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)778.37475.78
ויטמין B (מ"ג)1.841.13
ויטמין B1 (מ"ג)0.080.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.05
ויטמין B3 (מ"ג)1.110.68
ויטמין B5 (מ"ג)0.340.21
ויטמין B6 (מ"ג)0.170.1
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)73.5444.95
ויטמין C (מ"ג)10.16.17
ויטמין E (מ"ג)0.680.41
ויטמין K (מק"ג)22.8313.96
סידן (מ"ג)45.9328.07
ברזל (מ"ג)0.790.48
מגנזיום (מ"ג)23.9214.62
זרחן (מ"ג)54.6233.39
אבץ (מ"ג)0.420.26
אשלגן (מ"ג)498.96304.99
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.360.83
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.550.34
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.190.73
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.420.26

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
14.6% 16.6% 7.8% 61%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.24 (0.31 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.