דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מנה עיקרית מצוינת גם לחגים

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 199 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לפזר מעט מאוד מלח על פרוסות חזה העוף ולהניח בצד.
  • 2 לערבב את בשר הבקר הטחון עם הבצל, השום והפטרוזיליה.
  • 3 לתבל במלח, בפלפל שחור ובכמון לפי הטעם, ולהכין כדורים מהתערובת.
  • 4 להניח כל כדור על פרוסת חזה עוף ולגלגל בעדינות.
  • 5 לסגור את הגלילים בעזרת קיסם.
  • 6 לפזר על כל גליל בעדינות מעט קמח תפוחי אדמה.
  • 7 לטגן בשמן את הגלילים בעדינות (חצי טיגון).
  • 8 לסדר בסיר שטוח את כל הגלילים לשפוך מעל את ציר עוף (אפשר כפית אבקת מרק עוף עם כוס מים רותחים).
  • 9 לבשל על להבה נמוכה כ- 25 דקות או עד שמוכן.
  • 10 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. כל פרוסת חזה עוף שוקלת 80-100 גרם.

- פרסומת -

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)277 קלוריות139 קלוריות
חלבונים41.8 גרם21 גרם
פחמימות5 גרם3 גרם
מתוכן סוכרים1.1 גרם0.6 גרם
שומנים8.8 גרם4.4 גרם
מתוכם שומן רווי2.7 גרם1.3 גרם
כולסטרול112.3 מ"ג56.4 מ"ג
נתרן425.7 מ"ג213.8 מ"ג
סיבים תזונתיים434.5 מ"ג218.2 מ"ג
מים140.9 גרם70.8 גרם
ליקופן0 מק"ג0 מק"ג
ויטמין A32.3 מק"ג16.2 מק"ג
ויטמין B (סה"כ)13.3 מ"ג6.7 מ"ג
ויטמין B183.4 מק"ג41.9 מק"ג
ויטמין B2236.3 מק"ג118.7 מק"ג
ויטמין B311.5 מ"ג5.8 מ"ג
ויטמין B5916.9 מק"ג460.5 מק"ג
ויטמין B6575.6 מק"ג289.1 מק"ג
חומצה פולית - ויטמין B919.7 מק"ג9.9 מק"ג
ויטמין B121.6 מק"ג0.8 מק"ג
ויטמין C9.5 מ"ג4.7 מ"ג
ויטמין D0.1 מק"ג0.1 מק"ג
ויטמין E502.3 מק"ג252.3 מק"ג
ויטמין K104.3 מק"ג52.4 מק"ג
סידן30 מ"ג15.1 מ"ג
ברזל2.9 מ"ג1.4 מ"ג
מגנזיום39.9 מ"ג20 מ"ג
זרחן280 מ"ג140.6 מ"ג
אבץ4.6 מ"ג2.3 מ"ג
אשלגן451.7 מ"ג226.8 מ"ג
חומצות שומן רב בלתי רוויות671.4 מ"ג337.2 מ"ג
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 321.7 מ"ג10.9 מ"ג
חומצה לינולאית-אומגה 6523.7 מ"ג263 מ"ג
חומצות שומן חד בלתי רוויות1.1 גרם0.6 גרם
חומצת שומן אולאית-אומגה 9934.6 מ"ג469.4 מ"ג

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.8% 15.7% 74.3% 9.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?