דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מקרונים במילוי גנאש שמן זית מתובל
מקרונים במילוי גנאש שמן זית מתובל
מקרון שמן זית מקורי ומיוחד

מצרכים למתכון

120 מנות/יחידות, 15 גרם למנה\יחידה (כ- 120 מקרונים)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת המקרונים:
  • 1 חלק א`: מערבבים את המרכיבים יחד למשחה אחידה ויציבה.
  • 2 חלק ב`: מבשלים על אש בינונית את המים והסוכר ל- 118 מעלות. במיקסר שופכים בזרם דק את הסירופ על החלבונים אשר הוקצפו קלות (תוך כדי הקצפה מתמדת) על מנת ליצור מרנג איטלקי.
  • 3 ברגע שהמרנג מגיע ל- 35 מעלות מקפלים אותו ב- 2 חלקים לתוך משחת השקדים (חלק א`), ומערבבים בכדי להפיל את המסה מעט.
  • 4 מעבירים לשק זילוף עם צנטר מס` 6 ומזלפים על מגש אפייה עם "סילפט" (משטח סיליקון) עיגולים בקוטר 3 ס"מ באופן מדויק ובמרחק סביר אחד מהשני (הדבר דורש מעט ניסיון, אך עם מעט אימונים השליטה בשק הזילוף תשתפר ויתקבלו עיגולים מושלמים).
  • 5 משאירים את המגשים חשופים בטמפרטורת החדר למשך 30 דקות עד שמתקבלת מעין קליפה עדינה על המקרונים.
  • 6 אופים בתנור שחומם ל- 140 מעלות למשך 16 דקות.
  • 7 מוציאים מהתנור ומחכים עד שמקרונים יתקררו באופן מלא, ורק אז מוציאים אותם מהמגש.
  • הכנת גנאש שמן הזית המתובל:
  • 1 מחממים בסיר את השמנת, הגלוקוז, הסוכר האינוורטי, המלח והפלפל.
  • 2 בינתיים ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל בפולסים של 30 שניות.
  • 3 שופכים את הנוזל החם על השוקולד המומס, ומערבבים היטב למסה חלקה.
  • 4 נותנים לתערובת להתקרר ל- 40 מעלות ומוסיפים פנימה את שמן הזית.
  • 5 טוחנים עם בלנדר מוט לאמולסיה חלקה, עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ללילה.
  • 6 למחרת המסה יציבה, ממלאים אותה בשק זילוף ומזלפים במקרונים. את המקרונים ניתן לשמור בהקפאה בקופסא אטומה לפני המילוי ואחרי המילוי.
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מד חום ומשקל דיגיטליים.

הערך התזונתי לא כולל את צבע המאכל הירוק, הסוכר האינוורטי והגלוקוז. שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות עדן אלקובי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)64425
חלבונים (גרם)0.91 6.06
פחמימות (גרם)748
מתוכן סוכרים (גרם)6.6 44.08
שומנים (גרם)3.71 24.73
מתוכם שומן רווי (גרם)1.03 6.87
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)1.74 11.6
נתרן (מ"ג)12.2581.79
סיבים תזונתיים (גרם)0.31 2.08
מים (גרם)2.3915.95
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.241.58
ויטמין B (מ"ג)0.191.29
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.040.28
ויטמין B3 (מ"ג)0.110.71
ויטמין B5 (מ"ג)0.030.21
ויטמין B6 (מ"ג)0.010.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)1.5110.06
ויטמין B12 (מק"ג)0.020.11
ויטמין C (מ"ג)0.010.09
ויטמין E (מ"ג)0.684.54
ויטמין K (מק"ג)0.251.64
סידן (מ"ג)12.0480.38
ברזל (מ"ג)0.10.68
מגנזיום (מ"ג)7.2348.26
זרחן (מ"ג)17113.47
אבץ (מ"ג)0.10.65
אשלגן (מ"ג)28.27188.71
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.332.2
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.02
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.332.18
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.016.75
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)16.69

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.6% 30.8% 7.5% 59.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.46 (0.48 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.