דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פאי במילוי חזה עוף וירקות
פאי במילוי חזה עוף וירקות
פאי במילוי חזה עוף וירקות
פאי נפלא לארוחת הצהריים

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 191 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לחמם במחבת או בסיר שטוח את השמן ולטגן את הבצל עד להשחמה. להוסיף גם את חזה העוף ולטגן עד שמשנה את צבעו ללבן.
  • 2 להוסיף את לקט הירקות, התבלינים והמים, להביא לרתיחה ולבשל כ- 15-20 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים. לכבות את האש ולקרר.
  • 3 לפרוס את בצק העלים על משטח העבודה ולחלק לחצי. בנוסף, לשמן תבנית מלבנית חד פעמית.
  • 4 להניח את מחצית הבצק על התבנית כך שיכסה את התחתית והדפנות. לחורר במזלג ולהכניס למקרר עד שהמלית מתקררת (להכניס בינתיים גם את החצי השני של הבצק למקרר).
  • 5 לחמם את התנור מראש לחום של 200 מעלות.
  • 6 להוציא את הבצק מהמקרר ולמרוח מהביצה הטרופה המעורבבת עם המים (כדי שהנוזלים לא ירטיבו את הבצק). להוסיף את המלית על הבצק וליישר (במידה ונותרו נוזלים - לסנן את הירקות).
  • 7 מעל להניח את החצי השני של הבצק ו"לצבוט" אותו לדפנות הבצק שבתבנית. לאחר מכן, למרוח מהביצה הטרופה ולפזר את השומשום.
  • 8 להכניס את הפאי לתנור החם למשך כ- 15 דקות, להנמיך לחום של 170 מעלות ולהמשיך לאפות למשך כחצי שעה נוספת או עד שהפאי משחים יפה.
  • 9 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית מלבנית חד פעמית.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של פזית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)364191
חלבונים (גרם)16.71 8.76
פחמימות (גרם)3116
מתוכן סוכרים (גרם)0.97 0.51
שומנים (גרם)18.92 9.92
מתוכם שומן רווי (גרם)7.7 4.04
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.220.12
כולסטרול (מ"ג)44.25 23.2
נתרן (מ"ג)343.06179.91
סיבים תזונתיים (גרם)1.52 0.8
מים (גרם)55.3529.02
ויטמין A (מק"ג)94.72
ויטמין B (מ"ג)5.412.84
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.060.03
ויטמין B3 (מ"ג)4.662.44
ויטמין B5 (מ"ג)0.410.22
ויטמין B6 (מ"ג)0.230.12
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)6.293.3
ויטמין B12 (מק"ג)0.150.08
ויטמין C (מ"ג)1.070.56
ויטמין D (מק"ג)0.130.07
ויטמין E (מ"ג)0.180.09
ויטמין K (מק"ג)0.860.45
סידן (מ"ג)67.0635.17
ברזל (מ"ג)0.480.25
מגנזיום (מ"ג)12.656.64
זרחן (מ"ג)92.448.46
אבץ (מ"ג)0.440.23
אשלגן (מ"ג)152.4579.95
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.430.23
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.350.18
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.70.37
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.630.33

מתכונים חלופיים

המלצות AI

ניתן להתייעץ ולקבל משוב על המתכון.
רוצים לקבל עזרה מדיאטנית ה-AI שלנו? משף ה-AI שלנו?

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.2% 27.7% 24.4% 45.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.4 (0.41 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.