דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שילוב נהדר של אפונה וקבנוס

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 241 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לטגן את הבצל בשמן עד להזהבה.
  • 2 להוסיף את האפונה ותערובת הקטניות (להשתמש בכוס אחת - אפשר גם רק אפונה אם רוצים), ולהמשיך לטגן עוד כמה דקות.
  • 3 להוסיף מים ותבלינים, ולהביא לידי רתיחה.
  • 4 להנמיך את הלהבה ולבשל במשך כחצי שעה או עד להתרככות.
  • 5 להוסיף את הקבנוס, להמשיך לבשל עוד 7 דקות ולתבל עוד במידת הצורך.
  • 6 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. זמן ההכנה לא כולל את זמן השריית האפונה והקטניות.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)296123
חלבונים (גרם)14.94 6.2
פחמימות (גרם)2510
מתוכן סוכרים (גרם)0.74 0.31
שומנים (גרם)15.7 6.52
מתוכם שומן רווי (גרם)3.81 1.58
כולסטרול (מ"ג)26.25 10.89
נתרן (מ"ג)648.47269.07
סיבים תזונתיים (גרם)9.38 3.89
מים (גרם)163.5867.88
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.010
ויטמין B (מק"ג)77.2432.05
ויטמין B1 (מ"ג)0.010
ויטמין B2 (מ"ג)00
ויטמין B3 (מ"ג)0.030.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.020.01
ויטמין B6 (מ"ג)0.020.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)2.350.98
ויטמין C (מ"ג)0.830.34
ויטמין E (מ"ג)00
ויטמין K (מק"ג)0.180.07
סידן (מ"ג)17.157.11
ברזל (מ"ג)0.70.29
מגנזיום (מ"ג)3.351.39
זרחן (מ"ג)5.582.31
אבץ (מ"ג)0.050.02
אשלגן (מ"ג)183.7376.24
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.010.01
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.010
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
14.5% 24.3% 23.1% 38.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.4 (0.52 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.