דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגה בחושה עם שזיפים ואפרסקים
עוגה בחושה עם שזיפים ואפרסקים
עוגת שזיפים ואפרסקים שהולכת נהדר עם הקפה

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 170 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 חותכים את האפרסקים והשזיפים לפלחים דקים.
  • 2 מערבבים את האפרסקים והשזיפים עם הסוכר, הברנדי, הקינמון וסוכר הוניל. שמים בצד לכחצי שעה ובזמן הזה מכינים את הבלילה.
  • 3 להקציף את החמאה, השמן, הסוכר והסוכר החום למשך 8 דקות.
  • 4 להוסיף את הביצים בהדרגה ובהפרש של דקה בין ביצה לביצה, ולהמשיך להקציף את כל התערובת יחד לעוד 4 דקות.
  • 5 להוסיף את השמנת החמוצה, הקמח התופח ותמצית הוניל, ולערבב כדקה נוספת.
  • 6 לסידור העוגה: בתחתית התבנית לסדר את האפרסקים שנמצאים במרינדה, ללא המיץ שלהם, עד שהתחתית מכוסה באפרסקים, אם נשאר נשתמש בהמשך.
  • 7 לשים חצי מכמות הבלילה על האפרסקים. שוב לשים פרי - אם נשארו אפרסקים אז לשים אותם ולהוסיף מעט שזיפים מהמרינדה ללא המיץ (זה הזמן להוסיף לבלילה את הפירות שלא נחתכו טוב).
  • 8 להוסיף מעל את החצי השני של הבלילה. לסדר מעל את שארית השזיפים שנשארו בצורת מניפה או כל צורה שתבחרו.
  • 9 לאפות בתנור בחום של 170 מעלות למשך כשעה או עד שמוכן. לפני ההגשה לפזר מעל אבקת סוכר לקישוט.
  • 10 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית 26 ס"מ.

יש להתייחס לכמויות הגרמים והמ"ל, ולכן מומלץ להשתמש במשקל מטבח וכוסות מדידה.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אתי משה-חביב

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)319188
חלבונים (גרם)4.51 2.66
פחמימות (גרם)4325
מתוכן סוכרים (גרם)27.88 16.42
שומנים (גרם)14.42 8.49
מתוכם שומן רווי (גרם)4.98 2.93
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.070.04
כולסטרול (מ"ג)68.43 40.3
נתרן (מ"ג)134.8179.39
סיבים תזונתיים (גרם)1.35 0.8
מים (גרם)90.4153.24
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)35.4120.85
ויטמין B (מ"ג)1.110.65
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.090.05
ויטמין B3 (מ"ג)0.60.35
ויטמין B5 (מ"ג)0.340.2
ויטמין B6 (מ"ג)0.050.03
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)10.115.95
ויטמין B12 (מק"ג)0.110.07
ויטמין C (מ"ג)7.184.23
ויטמין D (מק"ג)0.260.15
ויטמין E (מ"ג)0.610.36
ויטמין K (מק"ג)3.952.32
סידן (מ"ג)29.6917.49
ברזל (מ"ג)0.470.28
מגנזיום (מ"ג)9.575.64
זרחן (מ"ג)42.1924.85
אבץ (מ"ג)0.290.17
אשלגן (מ"ג)187.02110.13
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.310.18
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.260.15
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.560.33
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.520.31

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.1% 22.8% 7.1% 68%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.3 (0.31 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.