דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
אטריות מקמח תירס עם ירקות
אטריות מקמח תירס עם ירקות
ארוחת צהריים/ערב טבעונית ללא גלוטן

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 161 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות)

  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    חתוך לרצועות
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    כתית מעולה - לטיגון
  • גזר - יחידה בינונית ללא קליפה (116 גרם)
    חתוך לפסים
  • פטריות - חבילה (210 גרם)
    פטריות לבנות חתוכות לחצאים
  • פלפל אדום - יחידה בינונית (185 גרם)
    חתוך לרצועות
  • אבקת מרק בצל - כף שטוחה (12 גרם)
  • כורכום - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל לבן - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • אטריות מקמח תירס - 1/2 אריזת ניילון - סה"כ (250 גרם)
    בצורת ברווזים
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מטגנים את הבצל בשמן הזית במחבת רחבה עם מכסה.
  • 2 כשהבצל מזהיב מוסיפים את שאר הירקות, וממשיכים לטגן במכסה סגור למשך כ- 10 דקות.
  • 3 מוסיפים את התבלינים ומערבבים. משאירים על אש נמוכה במכסה סגור למשך 5 דקות.
  • 4 מבשלים את אטריות קמח התירס לפי הוראות היצרן.
  • 5 מוסיפים את האטריות למחבת עם הירקות, מערבבים בעדינות ומגישים חם.
  • 6 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)208129
חלבונים (גרם)3.73 2.32
פחמימות (גרם)3924
מתוכן סוכרים (גרם)4.5 2.79
שומנים (גרם)4.68 2.91
מתוכם שומן רווי (גרם)0.65 0.4
נתרן (מ"ג)88.7255.11
סיבים תזונתיים (גרם)2.18 1.36
מים (גרם)106.9966.45
ויטמין A (מק"ג)180.04111.83
ויטמין B (מ"ג)2.81.74
ויטמין B1 (מ"ג)0.070.04
ויטמין B2 (מ"ג)0.120.07
ויטמין B3 (מ"ג)1.661.03
ויטמין B5 (מ"ג)0.760.47
ויטמין B6 (מ"ג)0.180.11
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)18.9311.76
ויטמין C (מ"ג)49.4530.71
ויטמין D (מק"ג)0.160.1
ויטמין E (מ"ג)0.620.39
ויטמין K (מק"ג)3.872.41
סידן (מ"ג)19.8812.35
ברזל (מ"ג)0.90.56
מגנזיום (מ"ג)13.48.32
זרחן (מ"ג)52.632.67
אבץ (מ"ג)0.430.27
אשלגן (מ"ג)270.56168.05
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.140.09
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.130.08
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.4% 9.4% 7.5% 78.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.11 (0.11 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.