דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
דפי אורז במילוי ירקות
דפי אורז במילוי ירקות
דפי אורז במילוי ירקות
ארוחת ערב טבעונית ללא גלוטן שהיא פשוט מעדן

מצרכים למתכון

40 מנות/יחידות, 57 גרם למנה\יחידה (כ- 40 יחידות (8-10 מנות))

  • בצל - יחידה גדולה (322 גרם)
    קצוץ
  • פטריות - חבילה (210 גרם)
    סלסלת פטריות לבנות קצוצות
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    לטיגון - 2 כפות + כף אחת
  • תפוח אדמה - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (507 גרם)
    מבושלים
  • גזר - 2 יחידות גדולות ללא קליפה - סה"כ (476 גרם)
    חתוכים לקוביות קטנות
  • פלפל אדום - יחידה גדולה (289 גרם)
    חתוך לקוביות
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    גרוס - לפי הטעם
  • דפי אורז למילוי - אריזת ניילון (400 גרם)
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    כתית מעולה לשימון דפי האורז
  • שמן זית - כף (10 מ"ל)
    כתית מעולה לשימון נייר האפייה
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 הכנת המלית הראשונה: מטגנים במחבת רחבה את הבצל הקצוץ והפטריוות ב- 2 כפות שמן זית עד שהם מתרככים. מתבלים במלח ופלפל.
  • 2 מועכים את תפוחי האדמה המבושלים לפירה.
  • 3 מערבבים חצי מכמות הבצל והפטריות עם תפוחי האדמה המעוכים.
  • 4 הכנת המלית השנייה: מטגנים את קוביות הגזר והפלפל בכף נוספת של שמן זית, ומוסיפים למחצית השנייה של הבצל והפטריות.
  • 5 הכנת דפי האורז: בצלחת עגולה עם שוליים ממלאים מים. משרים דף אחד של אורז לכדקה, עד שהוא רך (אך לא רך מדי!).
  • 6 מניחים על נייר סופג, מניחים במרכז הדף כף מאחת המליות, מקפלים ומגלגלים את הדף לצורת אגרול או בורקס.
  • 7 ממשיכים כך עם שאר דפי האורז.
  • 8 מניחים בתבנית עם נייר אפייה משומן, ומושחים כל דף אורז ממולא במעט שמן זית עם מברשת סיליקון.
  • 9 אופים בחום של 200 מעלות למשך כ- 30-45 דקות, עד שדפי האורז מזהיבים מעט.
  • 10 מוציאים מהתנור, מחכים כמה דקות להתקררות קלה, ואוכלים בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)5292
חלבונים (גרם)0.6 1.05
פחמימות (גרם)712
מתוכן סוכרים (גרם)1.32 2.31
שומנים (גרם)1.7 2.98
מתוכם שומן רווי (גרם)0.26 0.46
נתרן (מ"ג)106.64187.09
סיבים תזונתיים (גרם)0.91 1.59
מים (גרם)39.0468.49
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)112.01196.51
ויטמין B (מ"ג)0.91.57
ויטמין B1 (מ"ג)0.030.06
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.05
ויטמין B3 (מ"ג)0.530.92
ויטמין B5 (מ"ג)0.220.39
ויטמין B6 (מ"ג)0.080.15
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)6.1210.73
ויטמין C (מ"ג)14.3525.18
ויטמין D (מק"ג)0.030.05
ויטמין E (מ"ג)0.250.43
ויטמין K (מק"ג)2.354.12
סידן (מ"ג)7.4613.08
ברזל (מ"ג)0.230.41
מגנזיום (מ"ג)6.0110.55
זרחן (מ"ג)17.3730.47
אבץ (מ"ג)0.130.23
אשלגן (מ"ג)113.91199.84
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.040.07
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.040.07
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9% 16.8% 5.9% 68.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.26 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.