דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תבשיל קינואה וכוסמת טבעוני ללא גלוטן

מצרכים למתכון

3 מנות/יחידות, 347 גרם למנה\יחידה (2-4 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מבשלים למשך כ- 20 דקות את הקינואה והכוסמת בנפרד כמו אורז (1/2 כוס לפני בישול) במים רותחים.
  • 2 מטגנים במחבת רחבה עם מכסה את הבצל, הפלפל האדום והפטריות בשמן הזית עד לריכוך קל.
  • 3 מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  • 4 מוסיפים אל המחבת את הקינואה והכוסמת המבושלות, מערבבים קלות ומשאירים על אש נמוכה כ- 5 דקות במכסה סגור.
  • 5 מערבבים, מניחים בכלי הגשה ואוכלים חם!
  • 6 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)398115
חלבונים (גרם)12.31 3.55
פחמימות (גרם)6519
מתוכן סוכרים (גרם)10.67 3.08
שומנים (גרם)12.72 3.67
מתוכם שומן רווי (גרם)1.75 0.5
נתרן (מ"ג)468.58135.04
סיבים תזונתיים (גרם)9.62 2.77
מים (גרם)249.8372
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)141.6640.82
ויטמין B (מ"ג)9.372.7
ויטמין B1 (מ"ג)0.190.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.410.12
ויטמין B3 (מ"ג)6.11.76
ויטמין B5 (מ"ג)2.120.61
ויטמין B6 (מ"ג)0.50.14
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)54.1515.6
ויטמין C (מ"ג)173.1849.91
ויטמין D (מק"ג)0.370.11
ויטמין E (מ"ג)1.620.47
ויטמין K (מק"ג)61.73
סידן (מ"ג)60.717.49
ברזל (מ"ג)4.891.41
מגנזיום (מ"ג)107.4930.98
זרחן (מ"ג)357.45103.01
אבץ (מ"ג)1.750.51
אשלגן (מ"ג)922.94265.98
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.660.19
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.620.18
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.40.11
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.380.11

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.7% 12.8% 12.4% 65.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.19 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.