דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שושני פרג פריכות ורכות
שושני פרג פריכות ורכות
שושני פרג פריכות ורכות
שושנים במילוי פרג לפורים

מצרכים למתכון

50 מנות/יחידות, 25 גרם למנה\יחידה (מספר שושני פרג מוערך)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • הכנת הבצק:
  • 1 בקערה לערבב את החמאה עם הסוכר והחלמונים, להוסיף את שאר המרכיבים ולעבד לבצק אחיד.
  • 2 להכניס לקירור של לפחות שעתיים.
  • הכנת הפרג:
  • 1 להניח בסיר את הפרג, החלב, הסוכר, הסולת והשמנת.
  • 2 לבשל על האש עד להסמכה למשך כ- 3-5 דקות.
  • 3 להוריד מהאש, להוסיף את סוכר הוניל והגרד מהלימון השלם, ולקרר לגמרי.
  • 4 להקציף את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב ולאחד את התערובות.
  • 5 לחלק את הבצק ל- 4 חלקים ולקמח את משטח העבודה. כל חלק לשטח ולרדד למלבן של כ- 20/40, למרוח רבע מהמלית ולגלגל לרולדה/כרוכית.
  • 6 להניח את הרולדות על מגש ולהכניס למקפיא לכ- 20-30 דקות (הקירור עוזר לחיתוך השושנים).
  • 7 להוציא את הרולדות מהמקפיא, לחתוך לפרוסות של כ- 2 ס"מ (12-14 חלקים כל רולדה), להניח על נייר אפייה ולאפות בחום של 170-180 מעלות למשך כחצי שעה או עד להזהבה יפה.
  • 8 לטרוף בהנאה חיוך
עוד הצעות למתכונים

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)93375
חלבונים (גרם)1.73 6.99
פחמימות (גרם)1039
מתוכן סוכרים (גרם)2.71 10.93
שומנים (גרם)5.42 21.86
מתוכם שומן רווי (גרם)2.47 9.95
כולסטרול (מ"ג)18.86 76.09
נתרן (מ"ג)52.57212.15
סיבים תזונתיים (גרם)0.37 1.48
מים (גרם)1.666.68
ויטמין A (מק"ג)2.7511.09
ויטמין B (מ"ג)42.290.17
ויטמין B1 (מ"ג)00.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.04
ויטמין B3 (מ"ג)00.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.020.1
ויטמין B6 (מ"ג)00.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)1.124.53
ויטמין B12 (מק"ג)0.020.06
ויטמין C (מ"ג)0.190.78
ויטמין D (מק"ג)0.040.16
ויטמין E (מ"ג)0.020.08
ויטמין K (מק"ג)0.010.02
סידן (מ"ג)35.16141.88
ברזל (מ"ג)0.020.09
מגנזיום (מ"ג)0.20.82
זרחן (מ"ג)3.0212.2
אבץ (מ"ג)0.020.07
אשלגן (מ"ג)3.2313.04
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.030.12
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.030.1
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.080.34
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.080.31

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.1% 31.6% 10.1% 56.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.48 (0.49 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.