דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
שילוב פחמימות וחלבון

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 451 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 לבקש מהקצב (או שאפשר לעשות זאת לבד) לחתוך את העצמות המיותרות בשוקיים.
  • 2 להמליח ולפלפל את השוקיים.
  • 3 לטגן את השוקיים בשתי כפות שמן מכל הכיוונים.
  • 4 לקצוץ את הבצל, הסלרי והפטרוזיליה.
  • 5 לחתוך לקוביות את הפלפל האדום, הפלפל הצהוב והגזר.
  • 6 לטגן באותו השמן את הירקות הקצוצים והחתוכים לקוביות.
  • 7 להרתיח את המים (6.5 כוסות) בסיר עם כפית מלח, להוסיף את הפתיתים, לבשל כ- 5 דקות ולסנן.
  • 8 לשים בקערה את הפתיתים ולהוסיף את הירקות המטוגנים, הכורכום והשמן הנותר.
  • 9 להניח בסיר בינוני מחצית מכמות הפתיתים, מעל להניח את השוקיים המטוגנים ולבסוף לכסות בכמות הנותרת של הפתיתים.
  • 10 לשפוך מעל חצי כוס מים רותחים ולהביא לרתיחה.
  • 11 לבשל כשעה על אש נמוכה מאוד.
טיפ למתכון
ניתן להשתמש במגוון הצבעים של הפלפלים.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

- פרסומת -

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)33975
חלבונים (גרם)28.78 6.39
פחמימות (גרם)256
מתוכן סוכרים (גרם)2.76 0.61
שומנים (גרם)13.61 3.02
מתוכם שומן רווי (גרם)1.82 0.4
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.160.04
כולסטרול (מ"ג)100 22.2
נתרן (מ"ג)797.24176.97
סיבים תזונתיים (גרם)1.77 0.39
מים (גרם)340.6575.62
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)303.5767.38
ויטמין B (מ"ג)10.872.41
ויטמין B1 (מ"ג)0.140.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.280.06
ויטמין B3 (מ"ג)8.21.82
ויטמין B5 (מ"ג)1.660.37
ויטמין B6 (מ"ג)0.540.12
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)37.678.36
ויטמין B12 (מק"ג)0.450.1
ויטמין C (מ"ג)45.1710.03
ויטמין E (מ"ג)2.170.48
ויטמין K (מק"ג)73.9816.42
סידן (מ"ג)439.54
ברזל (מ"ג)1.880.42
מגנזיום (מ"ג)41.759.27
זרחן (מ"ג)234.0651.95
אבץ (מ"ג)2.790.62
אשלגן (מ"ג)497.63110.46
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)2.170.48
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.690.15
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.480.33
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)4.771.06
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)4.661.03

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.6% 19.6% 41.5% 36.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.