דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
פיש אנד צ`יפס כשר לפסח
פיש אנד צ`יפס כשר לפסח
רצועות דגים מטוגנות עם צ`יפס

מצרכים למתכון

3 מנות/יחידות, 473 גרם למנה\יחידה (2-3 מנות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 להשרות את פילה נסיכת הנילוס כשעה במי מלח.
  • 2 לחתוך את פילה הדג לרצועות דקות ולטפטף מעליו מעט מיץ לימון.
  • 3 הכנת הציפוי: לטרוף היטב את הביצה עם קמח תפוחי האדמה, להוסיף את התבלינים ולהניח את רצועות הדג בתערובת הציפוי.
  • 4 לחמם את השמן (ראו מידע נוסף) במחבת (לא חובה טיגון עמוק) ולטגן כמו שמטגנים שניצלים עד להזהבה יפה משני הצדדים. הדג סופג הרבה פחות שמן משניצלים.
  • 5 להניח את רצועות הדגים על נייר סופג.
  • 6 הכנת הפוטטוס (הצ`יפס): לשטוף היטב את קליפת תפוחי אדמה, להכניס למיקרוגל כל תפוח אדמה שלם לכ- 2 דקות.
  • 7 לחלק כל תפוח אדמה ל- 3-6 פלחים.
  • 8 לערבב את התבלינים (אפשר לתבל בתבלינים אחרים שאוהבים).
  • 9 לאפות בתנור במשך כ- 20 דקות ולהגיש חם.
  • 10 להגיש עם רצועות הדג המטוגנות ובתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש עם מבחר רטבים שאוהבים.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בפיש אנד צ`יפס לאחר הטיגון. יש לטגן בכחצי כוס שמן.

- פרסומת -

מוזמנים לבקר בבלוג של דפנה מיכאל

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)743157
חלבונים (גרם)48.84 10.32
פחמימות (גרם)6313
מתוכן סוכרים (גרם)4.1 0.87
שומנים (גרם)32 6.76
מתוכם שומן רווי (גרם)3.77 0.8
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)275.99 58.31
נתרן (מ"ג)1,306275.9
סיבים תזונתיים (גרם)3.67 0.78
מים (גרם)315.4866.65
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)54.3711.49
ויטמין B (מ"ג)11.162.36
ויטמין B1 (מ"ג)0.380.08
ויטמין B2 (מ"ג)0.350.07
ויטמין B3 (מ"ג)6.361.34
ויטמין B5 (מ"ג)3.060.65
ויטמין B6 (מ"ג)0.960.2
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)43.239.13
ויטמין B12 (מק"ג)3.870.82
ויטמין C (מ"ג)34.557.3
ויטמין D (מק"ג)0.460.1
ויטמין E (מ"ג)0.390.08
ויטמין K (מק"ג)5.461.15
סידן (מ"ג)203.3942.97
ברזל (מ"ג)3.420.72
מגנזיום (מ"ג)124.9426.4
זרחן (מ"ג)588.43124.32
אבץ (מ"ג)3.360.71
אשלגן (מ"ג)1,508318.5
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.340.28
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.070.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.460.1
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.170.25
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.930.2

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.5% 21.7% 33.1% 42.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.