דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סופריטו פרגית
סופריטו פרגית
שילוב נהדר של פרגית ותפוחי אדמה לצהריים

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 438 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לפלחים גדולים. מחממים את השמן בסיר שטוח ורחב, מטגנים את פרוסות תפוחי האדמה עד להזהבה ומוציאים לקערה עם נייר סופג.
  • 2 נפטרים מהשמן העודף ומשאירים בערך 3-4 כפות, מטגנים את הבצל בשמן הנותר עד להזהבה קלה.
  • 3 חותכים את נתחי הפרגית לחתיכות גדולות יחסית, מוסיפים לסיר ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה. מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
  • 4 מוסיפים את המים, מנמיכים את הלהבה להכי נמוכה וממשיכים בבישול לפחות כשעה ורבע עד שעה וחצי (יש להוסיף מים במידה והמים מתאדים).
  • 5 מוסיפים את תפוחי האדמה המטוגנים לסיר וממשיכים בבישול כחצי שעה נוספת עד שמתקבל סופריטו פרגית עוף מושלם לארוחת הצהריים.
  • 6 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

הצטרפו אל דף הפייסבוק של שרית

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)633144
חלבונים (גרם)52.32 11.94
פחמימות (גרם)4610
מתוכן סוכרים (גרם)3.86 0.88
שומנים (גרם)25.88 5.91
מתוכם שומן רווי (גרם)5.35 1.22
כולסטרול (מ"ג)174.86 39.9
נתרן (מ"ג)673.11153.58
סיבים תזונתיים (גרם)4.32 0.99
מים (גרם)308.8670.47
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)11.322.58
ויטמין B (מ"ג)20.274.63
ויטמין B1 (מ"ג)0.360.08
ויטמין B2 (מ"ג)0.490.11
ויטמין B3 (מ"ג)14.883.4
ויטמין B5 (מ"ג)3.250.74
ויטמין B6 (מ"ג)1.250.28
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)40.189.17
ויטמין B12 (מק"ג)0.570.13
ויטמין C (מ"ג)17.023.88
ויטמין D (מק"ג)0.340.08
ויטמין E (מ"ג)0.160.04
ויטמין K (מק"ג)4.861.11
סידן (מ"ג)50.0611.42
ברזל (מ"ג)3.360.77
מגנזיום (מ"ג)89.5120.42
זרחן (מ"ג)436.2399.53
אבץ (מ"ג)5.421.24
אשלגן (מ"ג)1,166265.99
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)4.320.99
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.20.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)3.620.83
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)6.571.5
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)5.611.28

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.4% 20.2% 40.8% 35.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.26 (0.28 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?