דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת דבש ותפוחים מקורמלים
עוגת דבש ותפוחים מקורמלים
עוגת דבש ותפוחים קלה להכנה

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 105 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לקלף ולפרוס את התפוחים לפלחים. במחבת גדולה לחמם את השמן, להוסיף את התפוחים ואת כל שאר המצרכים למילוי ולבשל כ- 5 דקות עד שהתפוחים מתרככים (לערבב מדי פעם). לקרר את המילוי לטמפרטורת החדר.
  • 2 להקציף את הביצים עם מזלג. להוסיף את הסוכר ואת הדבש, להקציף יחד (אין צורך במיקסר). תוך כדי ההקצפה להוסיף את השמן ואת מיץ הלימון. להוסיף את הקמח יחד עם אבקת האפייה ולערבב לתערובת אחידה.
  • 3 לשפוך כמחצית מהבצק לתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה. להניח מעל כ- 2/3 מהתפוחים יחד עם הסירופ שנוצר. לסדר מעל את החצי השני של הבצק ומעליו את יתרת התפוחים.
  • 4 לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 40 דקות.
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ או תבנית קוגלהוף.

- פרסומת -

המתכון באדיבות אירנה בן שוע

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)220209
חלבונים (גרם)3.84 3.66
פחמימות (גרם)3735
מתוכן סוכרים (גרם)20.82 19.81
שומנים (גרם)6.87 6.53
מתוכם שומן רווי (גרם)0.76 0.73
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)47.43 45.12
נתרן (מ"ג)19.0418.11
סיבים תזונתיים (גרם)1.27 1.21
מים (גרם)5451.37
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)21.3820.34
ויטמין B (מ"ג)0.440.41
ויטמין B1 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.07
ויטמין B3 (מ"ג)0.070.07
ויטמין B5 (מ"ג)0.230.22
ויטמין B6 (מ"ג)0.050.04
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)7.056.71
ויטמין B12 (מק"ג)0.110.11
ויטמין C (מ"ג)0.880.83
ויטמין D (מק"ג)0.260.25
ויטמין E (מ"ג)0.160.16
ויטמין K (מק"ג)0.380.36
סידן (מ"ג)12.1911.59
ברזל (מ"ג)0.370.35
מגנזיום (מ"ג)3.393.22
זרחן (מ"ג)29.7328.28
אבץ (מ"ג)0.210.2
אשלגן (מ"ג)67.6864.38
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.290.28
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.240.23
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.470.45
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.440.42

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.6% 14% 7.8% 75.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.