דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מחמוסה
מחמוסה
תבשיל טעים מהמטבח העיראקי

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 430 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 מטגנים בסיר בשמן החם את הבצל עד לשקיפות.
  • 2 מוסיפים את העגבניות ולהמשיך לטגן כ- 3 דקות נוספות תוך כדי ערבוב.
  • 3 מוסיפים את חזה העוף וממשיכים בטיגון תוך כדי ערבוב עד שהוא משנה צבעו ללבן.
  • 4 מוסיפים את תפוחי האדמה ורסק העגבניות, וממשיכים בטיגון כ- 3 דקות נוספות עד שרסק העגבניות נתפס מעט בתערובת.
  • 5 מוסיפים את התבלינים והמים (צריכים לכסות את תכולת הסיר), מערבבים, מכסים ומבשלים על אש גבוהה למשך כ- 40 דקות (עד שהמרק מצטמצם ומסמיך).
  • 6 ממשיכים בבישול של כ- 10 דקות נוספות על אש נמוכה.
  • 7 הרי לכם מחמוסה מהמטבח העיראקי - בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של הילה רשתי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)35483
חלבונים (גרם)30.99 7.22
פחמימות (גרם)276
מתוכן סוכרים (גרם)4.6 1.07
שומנים (גרם)13.42 3.12
מתוכם שומן רווי (גרם)1.72 0.4
כולסטרול (מ"ג)75.83 17.66
נתרן (מ"ג)635.84148.04
סיבים תזונתיים (גרם)2.69 0.63
מים (גרם)344.4680.2
ליקופן (מ"ג)2.330.54
ויטמין A (מק"ג)24.265.65
ויטמין B (מ"ג)16.593.86
ויטמין B1 (מ"ג)0.190.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.150.03
ויטמין B3 (מ"ג)13.913.24
ויטמין B5 (מ"ג)1.440.34
ויטמין B6 (מ"ג)0.880.2
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)27.176.33
ויטמין B12 (מק"ג)0.310.07
ויטמין C (מ"ג)28.086.54
ויטמין D (מק"ג)0.10.02
ויטמין E (מ"ג)0.80.19
ויטמין K (מק"ג)6.41.49
סידן (מ"ג)42.369.86
ברזל (מ"ג)1.890.44
מגנזיום (מ"ג)55.7512.98
זרחן (מ"ג)275.1464.06
אבץ (מ"ג)1.340.31
אשלגן (מ"ג)745.67173.61
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.990.23
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.050.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.810.19
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.460.34
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.290.3

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.6% 18.1% 41.8% 36.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.24 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.