דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
גלילי ירקות מטוגנים
גלילי ירקות מטוגנים
גלילי ירקות מטוגנים
מעדן ירקות מטוגנים מרשים

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 92 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הגלילים)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 בקולפן רחב לפרוס את כל הירקות לאורך ולפזר עליהם את המלח והפלפל.
  • 2 לקחת פרוסה של חציל, מעליה פרוסה של קישוא, מעליה פרוסה של גזר, מעליה פרוסה של מלפפון ובסוף רצועה של פלפל אדום, לגלגל בעדינות ולסגור בעזרת קיסם. כך להכין את כל גלילי הירקות.
  • 3 לחמם שמן עמוק (ראו מידע נוסף) ולטגן את הגלילים עד להשחמה.
  • 4 להניח את גלילי הירקות על נייר סופג, לסדר על כלי הגשה, לזלף את רוטב הצ`ילי המתוק ולפזר מעל את הפטרוזיליה הקצוצה.
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: קיסמי שיניים.

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בגלילי הירקות לאחר הטיגון. יש לטגן בשמן עמוק (בערך כוס שמן לטיגון לפי הצורך). רצוי שכל הירקות יהיו גדולים וארוכים כדי שיהיה אפשר לגלגל אותם בצורה נוחה וטובה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)110120
חלבונים (גרם)0.71 0.77
פחמימות (גרם)67
מתוכן סוכרים (גרם)2.47 2.7
שומנים (גרם)9.4 10.25
מתוכם שומן רווי (גרם)0.74 0.8
נתרן (מ"ג)169.33184.73
סיבים תזונתיים (גרם)1.63 1.78
מים (גרם)72.9679.59
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)113.03123.3
ויטמין B (מ"ג)0.830.9
ויטמין B1 (מ"ג)0.050.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.04
ויטמין B3 (מ"ג)0.490.54
ויטמין B5 (מ"ג)0.140.15
ויטמין B6 (מ"ג)0.10.11
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)17.7619.37
ויטמין C (מ"ג)22.7324.8
ויטמין E (מ"ג)0.490.53
ויטמין K (מק"ג)18.5620.25
סידן (מ"ג)13.2414.44
ברזל (מ"ג)0.320.35
מגנזיום (מ"ג)11.7412.81
זרחן (מ"ג)20.5922.47
אבץ (מ"ג)0.190.2
אשלגן (מ"ג)140.88153.69
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.070.08
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.020.03
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.050.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.010.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.010.01

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.1% 52.3% 3.9% 34.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.35 (1.77 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.