דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
כרובית מטוגנת עם פירורי לחם
כרובית מטוגנת עם פירורי לחם
אין כמו תוספת כרובית מטוגנת

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 269 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לחלק את הכרובית באמצעות סכין לפרחים לא קטנים.
  • 2 להעביר את פרחי הכרובית לסיר עם מים רותחים ולבשל כרבע שעה (לא יותר מדי כך שהכרובית תהיה אל דנטה - לא קשה ולא רכה. נתין לבדוק עם מזלג). לסנן מהמים.
  • 3 בקערה אחת לטרוף את הביצים ולערבב ביחד עם המלח, הפלפל השחור, אבקת מרק העוף, הפפריקה והשום.
  • 4 בקערה שנייה לשים את פירורי הלחם המוזהבים (אם חסר לקראת סוף הטיגון להוסיף עוד לפי הצורך).
  • 5 לטבול היטב כל פרח כרובית בביצה ולאחר מכן לפזר בנדיבות מכל הכיוונים פירורי לחם מוזהבים.
  • 6 לחמם במחבת כ- 2 כוסות שמן (לא הכל נספג בכרובית - אל דאגה. ראו מידע נוסף בנוגע לכמות השמן).
  • 7 לטגן את פרחי הכרובית מכל הכיוונים עד להשחמה הרצויה.
  • 8 להעביר לנייר סופג ולהגיש בסמיכות לארוחה עם לימון בצד (ולסחוט מעל).
  • 9 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בכרובית לאחר הטיגון. יש לטגן בכ- 2 כוסות שמן. ניסיתי להכין גם בתנור על נייר אפייה - גם יוצא נחמד אבל לא כמו בטיגון (אז לאכול רק כרובית אחת... קשה אבל לנסות).

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של שגית מלכי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)471175
חלבונים (גרם)7.75 2.88
פחמימות (גרם)218
מתוכן סוכרים (גרם)4.38 1.63
שומנים (גרם)40.22 14.93
מתוכם שומן רווי (גרם)3.71 1.38
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.010
כולסטרול (מ"ג)84.32 31.31
נתרן (מ"ג)685.46254.5
סיבים תזונתיים (גרם)5.15 1.91
מים (גרם)191.971.25
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)44.7516.62
ויטמין B (מ"ג)2.921.08
ויטמין B1 (מ"ג)0.090.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.210.08
ויטמין B3 (מ"ג)0.830.31
ויטמין B5 (מ"ג)1.310.49
ויטמין B6 (מ"ג)0.390.14
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)93.2534.62
ויטמין B12 (מק"ג)0.20.07
ויטמין C (מ"ג)83.4230.97
ויטמין D (מק"ג)0.460.17
ויטמין E (מ"ג)0.450.17
ויטמין K (מק"ג)26.379.79
סידן (מ"ג)46.2617.17
ברזל (מ"ג)1.130.42
מגנזיום (מ"ג)20.647.66
זרחן (מ"ג)107.6639.97
אבץ (מ"ג)0.640.24
אשלגן (מ"ג)309.58114.94
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.860.32
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.330.12
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.470.17
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.890.33
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.840.31

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
6.9% 54% 10.4% 28.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 1.38 (1.68 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
- פרסומת -
6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

6 מתכונים מיוחדים כשרים לפסח שחובה לנסות

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

12 הקינוחים הכי טובים לליל הסדר בפסח

קובה מצות

קובה מצות

קציצות עדשים ללא גלוטן

קציצות עדשים ללא גלוטן

- פרסומת -

אפליקציית Foods

אפליקציית המתכונים שלנו! להורדה בחינם:

חרוסת של סבתא ג'ילברט

חרוסת של סבתא ג'ילברט

אריסה חריפה קלה להכנה

אריסה חריפה קלה להכנה

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

פרי הרימון: כל הסגולות הבריאותיות

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה
תוכן שיווקי

מנוי תוכנית הרזיה ודיאטה