דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוגת דבש עם רום ופקאנים
עוגת דבש עם רום ופקאנים
עוגת דבש עם רום ופקאנים
טעימה בטירוף - לא רק בראש השנה

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 93 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מחממים את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
  • 2 במיקסר מקציפים את הביצים והסוכר במשך כ- 3 דקות במהירות גבוהה.
  • 3 מורידים את המהירות ומוסיפים את שאר המצרכים חוץ מהקמח והפקאנים.
  • 4 מפסיקים את פעילות המיקסר ועם מרית מקפלים את הקמח המנופה לתערובת בשתי פעמים (פעמיים).
  • 5 מכניסים את העיסה לתבנית (ראו ציוד נדרש) מצופה בנייר אפייה.
  • 6 מסדרים מעל את הפקאנים.
  • 7 מכניסים לתנור שחומם מראש לאפייה במשך כ- 45-50 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
  • 8 מוציאים את העוגה, מקררים ומניחים על צלחת הגשה נאה.
  • 9 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית מאורכת 30 ס"מ או תבנית קוגלהוף 26 ס"מ.

מי שלא אוהב אלכוהול יכול להחליף את הרום ב- 1/4 כוס חלב סויה.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מירי צדוק

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)340366
חלבונים (גרם)5.06 5.45
פחמימות (גרם)4548
מתוכן סוכרים (גרם)26.42 28.44
שומנים (גרם)15.64 16.84
מתוכם שומן רווי (גרם)1.42 1.53
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)31.62 34.05
נתרן (מ"ג)63.1768.01
סיבים תזונתיים (גרם)0.95 1.03
מים (גרם)19.5521.05
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)13.8714.93
ויטמין B (מ"ג)0.640.69
ויטמין B1 (מ"ג)0.020.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.07
ויטמין B3 (מ"ג)0.330.36
ויטמין B5 (מ"ג)0.170.18
ויטמין B6 (מ"ג)0.050.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)7.488.06
ויטמין B12 (מק"ג)0.160.17
ויטמין C (מ"ג)0.70.75
ויטמין D (מק"ג)0.260.28
ויטמין E (מ"ג)0.370.4
ויטמין K (מק"ג)0.090.09
סידן (מ"ג)21.1722.79
ברזל (מ"ג)0.410.44
מגנזיום (מ"ג)6.266.74
זרחן (מ"ג)27.6629.78
אבץ (מ"ג)0.350.37
אשלגן (מ"ג)51.3655.3
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.90.97
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.040.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.750.8
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)1.721.85
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)1.661.79

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
1.4% 23.5% 7.6% 67.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.31 (0.32 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.