דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
תבשיל צמחוני-טבעוני מזין

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 303 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • קינואה -  כוסות - סה"כ (257 גרם)
    שטופה
  • עדשים שחורות - כוס (170 גרם)
    מושרות במים חמים כשעה
  • מים - 2 כוסות - סה"כ (480 מ"ל)
    חמים (להשרית העדשים)
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    קצוץ דק
  • שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
    לטיגון הבצל
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
  • כורכום - 1/4 כפית שטוחה
  • מים - 3 כוסות - סה"כ (720 מ"ל)
    חמים (לבישול)
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 להשרות את העדשים השחורות במים החמים למשך כשעה.
  • 2 לטגן את הבצל בשמן למשך כמה דקות, להוסיף את העדשים השחורות, הקינואה והתבלינים ולערבב היטב.
  • 3 להוסיף את המים לבישול, לערבב, להביא לידי רתיחה, להנמיך את הלהבה ולבשל למשך כ- 20 דקות או עד שמוכן.
  • 4 בתיאבון חיוך

זמן ההכנה כולל את זמן ההשריה. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של אמונה בוארון

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)345114
חלבונים (גרם)12.98 4.28
פחמימות (גרם)4716
מתוכן סוכרים (גרם)0.99 0.33
שומנים (גרם)12.08 3.99
מתוכם שומן רווי (גרם)1.02 0.34
נתרן (מ"ג)306.1101.02
סיבים תזונתיים (גרם)7.6 2.51
מים (גרם)223.8273.87
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.440.15
ויטמין B (מ"ג)1.680.55
ויטמין B1 (מ"ג)0.160.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.140.05
ויטמין B3 (מ"ג)0.70.23
ויטמין B5 (מ"ג)0.350.12
ויטמין B6 (מ"ג)0.240.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)81.8727.02
ויטמין C (מ"ג)1.150.38
ויטמין E (מ"ג)1.050.35
ויטמין K (מק"ג)0.270.09
סידן (מ"ג)31.610.43
ברזל (מ"ג)2.110.7
מגנזיום (מ"ג)89.0829.4
זרחן (מ"ג)203.3667.12
אבץ (מ"ג)1.40.46
אשלגן (מ"ג)281.6492.95
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)1.430.47
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.110.04
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)1.290.43
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.70.23
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.620.2

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9.6% 15.2% 16.3% 58.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.23 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.