דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
סלט שפע המרקמים עם רוטב שקדים מתובל
סלט שפע המרקמים עם רוטב שקדים מתובל
סלט טעים, בריא ושמח

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 330 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לאדות את השעועית הירוקה העדינה במעט מים מומלחים ולאחר מכן להניח בצד לקירור.
  • 2 לחצות את המלפפון הירוק לאורך, לרוקן מזרעים ולפרוס לחצאי טבעות.
  • 3 לחתוך את הבטטות המקולפות לקוביות, לתבל במלח, פלפל שחור ושמן זית, ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות בתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן קלות עד להזהבה.
  • 4 לערבב היטב את כל מצרכי הרוטב ולהניח בצד.
  • 5 לסדר בקערת הגשה את מרכיבי הסלט לפי סדר הופעתם במתכון.
  • 6 למזוג מעל הסלט רק מעט מהרוטב (לא לערבב כדי לא לפגוע במראה הסלט). את שאר הרוטב להגיש על השולחן למזיגה אישית על כל מנה.
  • 7 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את נבטי החמנייה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת אידוי ואפייה.

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות חני מרגולין

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)27984
חלבונים (גרם)6.97 2.11
פחמימות (גרם)3310
מתוכן סוכרים (גרם)8.29 2.51
שומנים (גרם)14.06 4.26
מתוכם שומן רווי (גרם)1.73 0.52
נתרן (מ"ג)399.86121.17
סיבים תזונתיים (גרם)4.94 1.5
מים (גרם)154.2446.74
ליקופן (מ"ג)0.770.23
ויטמין A (מק"ג)1,003303.85
ויטמין B (מ"ג)2.130.65
ויטמין B1 (מ"ג)0.090.03
ויטמין B2 (מ"ג)0.070.02
ויטמין B3 (מ"ג)0.890.27
ויטמין B5 (מ"ג)0.810.24
ויטמין B6 (מ"ג)0.260.08
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)16.464.99
ויטמין C (מ"ג)22.846.92
ויטמין E (מ"ג)1.350.41
ויטמין K (מק"ג)837.16253.68
סידן (מ"ג)70.7521.44
ברזל (מ"ג)1.570.48
מגנזיום (מ"ג)62.4818.93
זרחן (מ"ג)53.8716.32
אבץ (מ"ג)0.360.11
אשלגן (מ"ג)396.98120.3
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.110.03
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.110.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.020.01
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.3% 23.7% 11.7% 56.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.35 (0.4 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.