דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
מתכון וידאו

מצרכים למתכון

50 מנות/יחידות, 19 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל העוגיות)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 לערבל במיקסר עם וו גיטרה את החמאה, הביצה, תמצית הוניל ואבקת הסוכר. לערבב את הקמח עם הקורנפלור, להוסיף למיקסר ולהמשיך לערבל.
  • 2 להוסיף את השקדים הטחונים ולהמשיך לערבל הכל יחד עד לקבלת בצק רך ונעים לעבודה.
  • 3 לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהניח במקרר למשך כרבע שעה.
  • 4 לחלק את הבצק לכמה חלקים, לגלגל כל חלק לצורה של נחש ארוך בעובי הרצוי ולחתוך חתיכות קטנות ושוות.
  • 5 לעצב כל חתיכת בצק לצורת סהרון (לרדד עם היד לפני) ולהניח בתבנית המרופדת בנייר אפייה. בינתיים לחמם את התנור לחום של 180 מעלות.
  • 6 לאפות בתנור למשך כ- 20-30 דקות (תלוי בסוג התנור, לעקוב אחר האפייה כמובן). יש להיזהר מאפיית יתר כיוון שהעוגיות תישרפנה.
  • 7 לפדר את העוגיות באבקת סוכר. מתקבלים סהרוני שקדים טעימים ביותר!
  • 8 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מיקסר.

עוד הצעות למתכונים

בואו לבקר בספר המתכונים שלי

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)90477
חלבונים (גרם)1.63 8.66
פחמימות (גרם)844
מתוכן סוכרים (גרם)2.62 13.91
שומנים (גרם)5.67 30.15
מתוכם שומן רווי (גרם)2.17 11.54
מתוכם שומן טראנס (גרם)00
כולסטרול (מ"ג)14.9 79.25
נתרן (מ"ג)3.0416.17
סיבים תזונתיים (גרם)0.57 3.02
מים (גרם)1.156.11
ויטמין A (מק"ג)2.1811.57
ויטמין B (מ"ג)33.280.18
ויטמין B1 (מ"ג)00
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.04
ויטמין B3 (מ"ג)00.01
ויטמין B5 (מ"ג)0.020.11
ויטמין B6 (מ"ג)00.01
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)0.643.4
ויטמין B12 (מק"ג)0.010.06
ויטמין D (מק"ג)0.030.15
ויטמין E (מ"ג)0.010.08
ויטמין K (מק"ג)00.02
סידן (מ"ג)0.814.31
ברזל (מ"ג)0.020.13
מגנזיום (מ"ג)0.191
זרחן (מ"ג)2.714.39
אבץ (מ"ג)0.020.09
אשלגן (מ"ג)2.2311.84
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.030.15
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.020.12
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.050.27
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.050.25

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.5% 35.3% 10.1% 51.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.58 (0.61 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.